Lærerstudent og påtropende studentleder ved UiT, Daniel Hansen Masvik, vil ha mer praksis inn i studiene ved universitetet. Foto: Evelyn Pecori
Lærerstudent og påtropende studentleder ved UiT, Daniel Hansen Masvik, vil ha mer praksis inn i studiene ved universitetet. Foto: Evelyn Pecori

Vi må bygge broen mellom universitetet og arbeidslivet!

Praksis. Påtroppende studentleder ved UiT, Daniel Hansen Masvik, mener universitetene i større grad må tilby praksis i langt flere utdanninger enn hva tilfellet er i dag.

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jeg går til daglig master i lærerutdanning 1.-7. trinn ved campus Alta, jeg har flere uker praksis hvert eneste semester. Jeg kan uten tvil si at for meg så er praksis avgjørende for å gi meg et ordentlig innblikk i hvordan min arbeidshverdag kan komme se ut når jeg er ferdig utdannet. Alt for mange studenter har ikke innblikk i dette på samme måte. Det må gjøres noe med.

Jeg mener at universitetet må se på muligheten for at det kan åpnes for et bredere tilbud av praksis i studiene.

Daniel Hansen Masvik

Mange studenter har ikke praksis i sine studier. Mange studenter har ikke noen selvfølgelig yrkestittel å komme til. Mange går blindt inn i arbeidslivet. På UiT må vi hjelpe studentene med å åpne øynene og få innblikk i hvordan deres hverdag kan komme til å se ut i fremtiden. Da blir studentene trygge, motiverte og sikre på sitt valg av utdanning.

Måten å løse dette er å bygge denne broen mellom UiT og arbeidslivet. Vi må åpne for at flere studier tilbyr praksis for studenter som ikke har dette like selvfølgelig integrert slik som lærerutdanningen. Som lærerstudent har jeg denne broen. Når jeg er ferdig utdannet så går jeg på broen, over den store elven og inn i arbeidslivet uten store vanskeligheter. De som ikke har en slik bro er nødt til å legge ut på en lang og strabasiøs svømmetur. Det aller største tapet er de som ikke klarer denne svømmeturen. De ender opp med å redde seg tilbake til siden de kom fra og må studere mer eller enda verre, synke til bunnen og aldri komme seg opp igjen. Dette blir bortkastede menneskelige ressurser, ressurser som vi sårt trenger i Nord-Norge.

Jeg mener at universitetet må se på muligheten for at det kan åpnes for et bredere tilbud av praksis i studiene som tilbys ved UiT. Her er det mange studieretninger med veldig mange forskjellige måter å trekke inn praksis på. Løsningen er ikke å la være å løse problemet. Løsningen er å trekke inn studenter, faglig ansatte og andre relevante aktører slik at vi sammen kan bygge broen for alle studenter hos UiT slik at ingen må kjempe seg gjennom elven forgjeves.​

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS