Innlegg: Markus Knutsen trakk seg ikke på grunn av den økonomiske situasjonen

I denne pressemeldingen ønsker Det norske studentersamfund (DNS) å korrigere dekningen av formann Markus Knutsens avgang onsdag.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Styret i Det Norske Studentersamfund (DNS) ønsker å korrigere et feilaktig inntrykk som har oppstått i studentmediene de siste dagene. Det har blitt rapportert at tidligere formand Markus Knutsens avgang som leder for DNS ha vært knyttet til økonomisaken som skal tas opp på medlemsmøtet førstkommende lørdag 27. august. Studentersamfundet benekter dette.
 
Desisjonen har kalt inn til medlemsmøte for at medlemmene skal få innsyn i det som virker som feil oversett på grunn av manglende kommunikasjon mellom styret og administrasjonen over sommeren. Desisjonen har fått betryggelser fra både styre og ledelse om at de nå jobber tett for å klare opp i pengebruken, og regner med at lørdagens møte vil gå rimelig rolig for seg. Desisjonen bemerker likevel at DNS er en medlemsorganisasjon, og de mener det er viktig at medlemmene får innsyn når denne typen ting skjer. Derfor var det viktig at dette medlemsmøte kom.
 
Markus Knutsen har valgt å trekke seg etter å ha diskutert avgjørelsen med både styret sitt og andre sentrale personer i organisasjonen. Han trekker seg på grunn av uenigheter om videre veivalg for Studentersamfundet, som han mener har utviklet seg til utilbørlig kritikk og personangrep. Han mener selv at uenighetene internt i organisasjonen har blitt så store, at det er riktig at han trekker seg, heller enn at konflikten eskalerer.
 
Styret og Desisjonen i Det Norske Studentersamfund er enige med Knutsen i at dette er den riktige avgjørelsen, og vil takke ham for hans innsats og engasjement.

Sitater:

«Det Norske Studentersamfund er en stor organisasjon med mange interesser som trekker i forskjellige retninger. Markus sto ved roret da vi gjennomførte en enorm økonomisk snuoprasjon, men for å få til sånn, kan man fort gjøre seg upopulær. Jeg er enig med Markus i at det riktige nå var å trekke seg, både for ham og for organisasjonen. Jeg er klar til å gjøre mitt beste for at styret nå kan fortsette med det arbeidet han har ledet i åtte måneder.»

— Thomas Palme Augdal, viceformand i Det Norske Studentersamfund

«Jeg har sett tett på hvor mye arbeid det er å lede denne organisasjonen, og synes Markus fortjener skryt for mye av det arbeidet han har gjort.»

Thomas Palme Augdal

«Desisjonen synes det er svært uheldig at disse to sakene dukker opp samtidig, og særlig uheldig at media har valgt å sette dem sammen. Formandens avgang var en veloverveid avgjørelse som han gjorde i samråd med de viktige organene på huset, og som jeg støtter ham i.»

Ada Moe Fause, leder for Desisjonen

«’Den samlede økonomien på Chateau Neuf går bedre enn på mange år, men siden vi har erfaring med økonomisk trøbbel, mente Desisjonen det var viktig å ta tak i det som for oss virket som en manglende økonomisk oversikt. Men vi mener det er for tidlig å si noe om hva som faktisk har skjedd. Vi regner med at det er klart til medlemsmøtet, og at det passende tidspunktet og orientere om dette i pressen vil være etter at medlemmene har blitt informert.»

— Ada Moe Fause

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS