Avlyser søksmål

Professor saksøkte UiT for trakassering, inngår forlik

Professor og senterleder ved UiT, John-Bjarne Hansen, gikk i fjor til søksmål mot sin egen arbeidsgiver. Nå har partene inngått forlik.

Professor og senterleder John-Bjarne Hansen saksøkte sin arbeidsgiver UiT for trakkasseringog ærekrenkelse, og har nå inngått forlik. Vilkårene i avtalen er ikke kjent.
Publisert

Det skriver Nordlys.

Professor i indremedisin, John-Bjarne Hansen, regnes som en av landets fremste forskere på blodpropp, og leder et av UiT Norges arktiske universitets mest anerkjente forskningssenter, TREC – senter for tromboseforskning.

Etter planen skulle rettssaken mot UiT opp i mars i år for Nord-Troms og Senja tingrett. Bakgrunnen var søksmål fra Hansen, der han krevde erstatning som følge av trakassering og ærekrenkelse fra universitetets side.

Nå bekrefter begge parter at det er inngått forlik, og rettsaken er avlyst.

«Forhåndsvarsel om avskjed»

Innholdet i avtalen er unntatt offentlighet, og både universitetsdirektør Jørgen Fossland og Hansens advokat har avvist å kommentere vilkårene.

UiTs offentlige postjournal viser, etter Nordlys’ gjennomgang, at Hansens advokatselskap i sendte ut et dokument med navn «forhåndsvarsel om avskjed eller oppsigelse». Heller ikke dette vil Fossland kommentere ytterligere til Nordlys.

Fossland bekrefter derimot at Hansen fortsatt er ansatt som professor og leder av forskningssenteret TREC.

Finansiert av stiftelse

Rettssaken mot UiT var opprinnelig berammet til november i fjor, men ble utsatt etter at universitetsledelsen ba regjeringsadvokaten om bistand i saken. Regjeringsadvokaten avviste den gang at utsettelsen hadde noen sammenheng med forliksforhandlinger.

Nordlys har heller ikke fått innsyn i korrespondansen mellom UiT og regjeringsadvokaten.

TREC er knyttet til Institutt for klinisk medisin ved Det helsevitenskapelige fakultet ved UiT. Ifølge senterets nettsider drives det forskning på tvers av flere fagområder og institusjoner. TREC var finansiert av Stiftelsen K.G. Jebsen fra 2014- 2020.

Powered by Labrador CMS