Ocean space center

Regjeringen vil gi 6,9 mrd til havsenter

Regjeringen foreslår å bevilge én milliard mindre enn beregnede kostnader til Ocean Space Center i Trondheim.

Slik er er Ocean Space Centre tegnet inn på Tyholt i Trondheim.
Slik er er Ocean Space Centre tegnet inn på Tyholt i Trondheim.
Publisert

Regjeringen foreslår å bevilge 6,9 milliarder kroner til å bygge Ocean Space Centre i Trondheim. Det er én milliard mindre enn prislappen for senteret, som er på 7,9 milliarder kroner.

Nyheten ble overbragt av statsrådene Iselin Nybø og Linda Hofstad Helleland da de besøkte havbassenget på Tyholt mandag, skriver NTNU i en melding.

Opp til Stortinget

Nå blir det opp til Stortinget å avgjøre om NTNU og Sintef får beløpet regjeringen foreslår, noe som vil bli avklart under behandlingen av statsbudsjettet i høst.

Reguleringsplanen for senteret ble godkjent av bystyret i Trondheim kommune 2. september og planlagt byggestart er sommeren 2022.

— Vi er glade for at regjeringen foreslår denne store bevilgningen. Nå må vi se hva det betyr for oss at rammen er lavere enn forespeilet kostnad i forprosjektet. Vi har vært tydelig på at en reduksjon av bevilgningen ikke må gå ut over kritisk funksjonalitet som begrenser ambisjonene staten har med senteret. Det vil vi fortsette å synliggjøre fram til statsbudsjettet er vedtatt i Stortinget, sier rektor Anne Borg.

LES VIDERE ETTER ANNONSEN

FÅ NYHETER PÅ MOBILEN
Last ned Khrono-appen!

Download on the App Store Tilgjengelig på Google Play

Håper å dekke gapet

Konsernsjef i Sintef, Alexandra Bech Gjørv, sier at de vil arbeide videre med høye ambisjoner for å få hele finansieringen i boks.

— Reduksjonen på om lag en milliard treffer forskning på energisystemer for nullutslipps-skipsfart og konstruksjoner for havvind og fornybar energi. Dette er viktige områder for det grønne skiftet i norsk næringsliv, og vi må arbeide videre med høye ambisjoner om å lukke dette gapet, sier hun.

Senteret vil bli et av verdens mest avanserte for forskning, utdanning og innovasjon innen havromsteknologi og være en nasjonal forskningsinfrastruktur for norske forskningsmiljøer og næringsliv.

Powered by Labrador CMS