Rekruttering som knirker

Hva slags signal gir utdaterte bilder på HiOAs stillingsannonser, spør prodekan Trine B. Haugen.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er lyst ut stillinger ved alle fakultetene i sommer. Plassert over en gjennomarbeidet tekst som skal tiltrekke gode søkere, er bilder som skal signalisere arbeidsoppgavene og hvem de er beregnet for, antar jeg. Det er et nedslående skue både faglig og i et kjønnsrolleperspektiv.

Fakultet for helsefag har lyst ut to postdoktorer, en professor og en ortopediingeniør. På bildet over annonsen er det tre kvinner, sannsynligvis sykepleiere, evt to av dem studenter, og frontfiguren med Vibeke på navneskiltet og Helse Øst på arbeidsantrekket. Bortsett fra at Helse Øst ikke har eksistert siden 31. mai 2007, er dette ikke et spesielt passende bilde for disse stillingene.

Hva med Fakultet for teknologi, kunst og design? Over høgskolelektorene, hvorav en i matematikk, overingeniøren i Elektronikk & IT og rådgiveren, troner tre unge menn. Fakultet for samfunnsfag  har en balanse; en kvinne og en mann, mens Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier har droppet bilde.

Hva slags signal gir dette? Bruk av utdaterte bilder med manglende relevans for de fleste av stillingene, i hvert fall ved Fakultet for helsefag, og en konservering av kjønnsroller, inviterer ikke akkurat til å tenke akademisk, framtidsrettet eller til å bidra til bedre kjønnsbalanse innenfor enkelte fagområder.

For noen år siden bar også studiekatalogen ved HiO preg av en gammeldags og tradisjonell måte å presentere studiene på. Dette er heldigvis en saga blott, men det skjedde etter at fagmiljøene ble trukket inn. Spør også fagmiljøene om råd når det gjelder bildene til stillingsutlysning, ikke bare om teksten.

(Her er lenke til stillingsannonsene ved HiOA. Red.mrk)

...et nedslående skue både faglig og når det gjelder   kjønnsroller. 

Trine B. Haugen

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS