— At jeg skjemmes, blir altfor svakt, sier rektor Curt Rice om Trump-administrasjonens grensepolitikk. Arkvifoto: Skjalg Bøhmer Vold
— At jeg skjemmes, blir altfor svakt, sier rektor Curt Rice om Trump-administrasjonens grensepolitikk. Arkvifoto: Skjalg Bøhmer Vold

Rektor Rice går hardt ut mot USAs grensepolitikk: Den gjør meg kvalm

Sterk reaksjon. — Dette er hinsides avskyelig og fullstendig uakseptabelt, sier OsloMet-rektor Curt Rice om USAs grensepolitikk hvor politiet skiller barn og foreldre og sender dem hver til sitt.

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Som følge av den amerikanske nulltoleransen for ulovlig grensepassering som ble innført i april i år, har 2000 barn blitt skilt fra foreldrene sine på den amerikanske grensen. Grusomme og hjerteskjærende scener utspiller seg hver dag når grensepolitiet stopper asylsøkere som forsøker å ta seg inn i USA.

Barna til de som prøver å ta seg inn over grensen blir kategorisert som enslige mindreårige og blir sendt til regjeringens varetekt eller fosterhjem. Foreldrene blir stemplet som kriminelle og sendt i fengsel.

Amnesty: Tortur

Amnesty International kaller president Donald Trumps grensepolitikk for «ren tortur», ifølge Aftenposten. Trumps egne partifeller stempler praksisen rundt innvandringspolitikken i USA som« grusom», «ond» og «uanstendig».

Ifølge norsk TV2 «raser» også OsloMets rektor Curt Rice de grusomme amerikanske tilstandene og USAs grensepolitikk, og sier han er sjokkert.

Dette gjør meg kvalm. Men heldigvis er jeg ikke alene om det.

Curt Rice

— Trump og hans administrasjon gjør dette for å gi beskjed om at det ikke er klokt å søke asyl i USA. De bruker barn som et politisk forhandlingskort, og det er så avskyelig, sier Rice til TV 2.

Rice: Avskyelig

Rektoren sier at han er kjempeglad i USA, men:

— Dette er hinsides avskyelig og fullstendig uakseptabelt. At jeg skjemmes, blir altfor svakt, sier Rice som selv er født i USA, men har bodd i Norge siden 1991.

Til Khrono sier rektoren at Trump har gjort mye som han har vært veldig uenig i.

— Men dette går langt forbi det. Dette gjør meg kvalm. Men heldigvis er jeg ikke alene om det , sier han.

Påfører familiene mental lidelse

— Dette er en spektakulær og grusom politikk, der redde barn blir revet bort fra foreldrenes armer og tatt med til overfylte fangesentre, der de i praksis bures inne. Dette er ingenting annet enn tortur, slår lederen for Amnestys virksomhet på det amerikanske kontinent, Erika Guevara-Rosas fast, ifølge Aftenposten.

— Det hersker ingen tvil om at Trump-administrasjonens politikk med å separere mødre og fedre fra barna, er ment å påføre disse familiene alvorlig mental lidelse for å skremme andre fra å forsøke å søke trygghet i USA, sier Guevara-Rosas til avisen.​

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS