Varsler ved NTNU

Seksuell trakassering, vold og truende atferd

«Si fra-kanalen» ved NTNU mottok 77 varsler i 2021. 22 av dem karakteriseres som mulige lovbrudd.

NTNU mottok 77 varsler i 2021.
Publisert

— Vi har ikke sentral statistikk over hvor mange av sakene som førte til en reaksjon, sier HR-leder ved NTNU, Arne Kr. Hestnes, til Universitetsavisa.

Onsdag skriver avisen at NTNU i 2021 fikk inn 77 varsler gjennom «Si fra-kanalen», som er en varslingskanal for både ansatte og studenter.

Etablert i 2020

Varslingskanalen ble etablert i 2020, og den første høsten kom det inn 20 varsler, hvorav 16 var fra studenter.

Av varslene som kom inn i 2021, vites det foreløpig ikke hvor mange som er fra studenter og hvor mange som er fra ansatte, skriver Universitetsavisa.

Avisen melder videre at 22 av de 77 varslene omhandler mulige lovbrudd, og at de dreier seg om seksuell trakassering, vold eller truende atferd.

Fem år siden metoo

Til høsten er det fem år siden metoo-bevegelsen mot seksuell trakassering gjorde sitt inntog verden over.

Tall som Khrono hentet inn fra deler av den høyere utdanningssektoren tidligere i år, viser at det er varslet om seksuell trakassering i mer enn 50 saker de siste tre årene.

Arne Kr. Hestnes ved NTNU kjenner ikke til at noen av de 22 mulig lovbrudd-sakene fra i fjor har nådd rettssystemet eller ført til oppsigelser.

— Si fra-kanalen har en funksjon og fører nok til at terskelen for varsling er lavere enn hva den ellers ville vært, sier Hestnes til Universitetsavisa.

Powered by Labrador CMS