Det å utvikle utdanning av topp internasjonal standard er en av hovedutfordringene for Norge i årene framover. Det gleder jeg meg til å bli en del av, sier Marianne Aasen (Ap). Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Ap-Aasen er ansatt i ny direktørjobb

Stortingsrepresentant Marianne Aasen begynner som leder for Simula-skolen når hun går ut av Stortinget neste år.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Marianne Aasen har sittet 12 år på Stortinget for Arbeiderpartiet, og gjorde det tidligere i vår klart at hun ikke ville stille til gjenvalg i 2017.

I sin første periode på Stortinget satt Aasen i finanskomiteen, men siden 2009 har hun sittet i Kirke-, utdannings- og forskningskomiteen.

Simula er fornøyd

Fra neste sommer skal Marianne Aasen leder utdanningsaktiviteten på Simula.

— Simula er veldig fornøyd med å få Marianne Aasen med på laget, sier professor Aslak Tveito, administrerende direktør i Simula, i en pressemelding fra Simula. Han legger til:.

— Marianne Aasen har erfaringer og et kontaktnett som gir Simula-skolen nye utviklingsmuligheter.

Skal lede rundt 100 doktor og masterstudenter

Utdannings- og formidlingsarbeidet i Simula er organisert i Simula-skolen. Som direktør vil Aasen få ansvar for at de rundt 40 doktorgradsstudentene ved Simula kommer gjennom sin doktorgrad på best mulig måte, og at veiledningen av over 60 masterstudentene fungerer bra, heter det i pressemeldingen fra Simula.

Aasen vil videre ha ansvar for arbeidet Simula gjennomfører rundt i Oslo og Akershus for å formidle sitt arbeid til ungdoms- og barneskoler. Dessuten vil Aasen være sentral i å utvikle samarbeidsprosjekter innen utdanning både nasjonalt og internasjonalt. Simula har de siste årene inngått omfattende samarbeid med både Universitetet i Bergen og med University of California, San Diego, og ser etter andre, tilsvarende, muligheter.

— Marianne Aasen tar med seg erfaringer inn i Simula som vil gjøre oss i stand til å utvikle nye utdanningsprosjekter i samarbeid med de beste partnerne internasjonalt og nasjonalt, sier Tveito, og trekker fram at hun også vil kunne bidra på mange andre deler av Simulas kontaktarbeid med omverdenen.

Spent Aasen foran ny karriere

Etter 12 år på Stortinget, er Aasen forventningsfull til å starte en ny karriere.

— Jobben som leder for Simula-skolen vil gi meg mulighet til å bruke mange av erfaringene jeg har fått fra Stortingsarbeidet, sier Aasen, og ifølge pressemeldingen legger hun til:

— Det å utvikle utdanning av topp internasjonal standard er en av hovedutfordringene for Norge i årene framover. Det gleder jeg meg til å bli en del av.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS