NMBU

Siri Fjellheim ansatt som rektor

Siri Fjellheim skal være rektor ved NMBU i Ås de to neste årene.

Portrett av Siri Fjellheim, nyansatt rektor NMBU
Professor i plantebiologi Siri Fjellheim er ansatt som rektor ut åremålsperioden som varer ut juli 2025.
Publisert

Styret ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) har ansatt Siri Fjellheim (49) som rektor i en åremålsperiode som varer ut juli 2025. Fjellheim har vært konstituert rektor siden april i år.

Siri Fjellheim er professor i plantebiologi. I 2020-21 var hun prorektor for forskning og innovasjon ved NMBU, og i perioden 2022-23, før hun ble konstituert som rektor, ledet hun Institutt for plantevitenskap ved fakultet for biovitenskap.– Jeg er beæret, og veldig glad for å få lov til å lede denne flotte institusjonen de nærmeste årene, sier Fjellheim.

— NMBUs biovitenskapelige utgangspunkt gir oss en helt spesiell posisjon som bærekraftuniversitet. På NMBU forskes det på de store spørsmålene som skal sikre framtidens livsgrunnlag. Denne forskningen gir oss de beste forutsetningene for å utdanne kandidater samfunnet trenge for å lykkes med det grønne skiftet, sier Fjellheim i en pressemelding fra NMBU.

Fornøyd styreleder

Fjellheim har vært konstituert rektor siden Curt Rice måtte gå av i våres. Hennes hovedkonkurrent i denne runden var Sjur Baardsen, som var rektør før Curt Rice fikk jobben for to år siden.

Styreleder Hanne Refsholt er meget godt fornøyd med ansettelsen av Fjellheim.

– Styret var enstemmig i ansettelsen av Siri Fjellheim for de gjenværende snaue to årene av åremålet til avgått rektor. Med sin lange erfaring fra ulike roller på NMBU, både som leder og fagperson, er Fjellheim en meget bra match for universitetet. Det har hun også vist gjennom de siste månedene som konstituert rektor. På vegne av universitetsstyret og hele NMBU vil jeg takke Siri Fjellheim, og ønske henne lykke til som ansatt rektor, sier Refsholt.Det var fem søkere til stillingen, hvorav to var meget godt kvalifiserte. Ansettelsesutvalget har gjennomført en grundig prosess, sier Refsholt, i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS