politihøgskolen

Skarpenes fortsetter som rektor

I statsråd fredag ble Nina Skarpenes utnevnt til rektor ved Politihøgskolen (PHS) i en åremålsperiode på seks nye år.

Nina Skarpenes, rektor Politihøgskolen.
Nina Skarpenes, rektor Politihøgskolen.
Publisert

Nina Skarpenes har hatt flere ulike lederstillinger ved Politihøgskolen tidligere, og vært en del av toppledelsen ved høgskolen siden 2008.

I 2014 ble hun midlertidig beskikket som rektor ved Politihøgskolen, da tidligere rektor Håkon Skulstad ble beordret til Politidirektoratet. Skarpenes ble utnevnt i statsråd som rektor første gang i 2017. Utnevnelsen fredag er dermed hennes andre åremålsperiode som rektor ved PHS.

Glad for utnevnelsen

— Jeg er svært glad for at jeg får fortsette som rektor ved Politihøgskolen. Jeg ser frem til å fortsatt lede en organisasjon med svært kompetente medarbeidere, med et betydningsfullt samfunnsoppdrag der vi spiller en viktig rolle for å opprettholde høy tillit til politiet, sier rektor Skarpenes i en pressemelding.

Skarpenes er utdannet innen pedagogikk ved Universitetet i Oslo, og har også vært høgskolelektor i pedagogikk ved både Politihøgskolen og ved Krigsskolen. Hun har i tillegg gått på Forsvarets sjefskurs.

— Jeg er glad for at Nina Skarpenes ønsker å fortsette i jobben som rektor ved Politihøgskolen og gratulerer henne med utnevnelsen! Skarpenes har en lang og bred erfaring fra utdanningssektoren og kjenner politietaten godt. Hun har ledet PHS på en stødig og god måte – hvor særlig pandemiperioden var utfordrende med tanke på å kunne tilby og gjennomføre et tilfredsstillende utdanningsløp. Skarpens bidrar også på en reflektert og kunnskapsbasert måte inn i den nasjonale ledergruppen, kommenterer politidirektør Benedicte Bjørnland.

Powered by Labrador CMS