Nyvalgt rektor ved Universitetet i Agder, Sunniva Whittaker.

Et brev til en nyvalgt rektor i Agder

Mentor. Studentledere i Agder håper den nyvalgte rektoren kan gi dem en ordning med mentor for alle studenter.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sunniva Whittakers seier i rektorvalget ved UiA viser en solid støtte i hele det akademiske fellesskap ved institusjonen. Vi som er studenter er særlig glad for Sunniva sitt engasjement for å ta i bruk studenter sin kompetanse. Særlig synes vi at det er prisverdig at du skal ansette en student som din personlige mentor. Vi mener at studentene også fortjener en mentor.

Det er liten tvil om at mange kan profitere på å få på plass en mentorordning.

Kristian Bjelbøle Bakken og Jacob Haugmoen Handegard

På Universitetet i Agder er det en uttalt visjon at vi skal bli gode på samskaping av kunnskap. Studieløpet på et universitet eller en høyskole er delt inn i emner på eksempelvis 10 studiepoeng. Om man er heldig med studiested og emneansvarlig kan man få tilbakemelding på sin faglige utvikling underveis i emnet. En slik faglig tilbakemelding tilhører nok heller unntaket enn regelen i akademia, kanskje spesielt på bachelor-nivå. Utover at det må gis bedre tilbakemelding underveis i gjennomføring av det enkelte emnet, vil det både være ønskelig og bra om studenter får tilbakemelding på sin generelle faglige utvikling. Her kommer en mentorordning inn som et viktig verktøy for å sikre at flere får en god oppfølging.

For universitetene og høyskolene vil en mentorordning være et kinderegg. Ikke bare vil man få en bedre veiledning av og faglig utvikling hos studentene, man vil også kunne utvikle talentfulle studenter og sørge for at de så tidlig som mulig blir inkludert i et faglig fellesskap. Til sist er også det å utvikle veiledningskompetanse hos mentorene en positiv effekt. Det er liten tvil om at mange kan profitere på å få på plass en mentorordning.

Kjære Sunniva. Vi håper du blir en samlende og handlekraftig rektor som slipper løs kraften i engasjement og kunnskap. Studenter er klare til å gripe mulighetene, vi ser fram til at du presenterer dem!

Jacob Haugmoen Handegard, Student ved UiA og medlem av Fag- og forskningspolitisk utvalg i Studentorganisasjonen i Agder (STA)

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS