Stor konferanse til Bodø i 2020

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stor konferanse til Bodø neste år. Foto: nord.no

BODØ. Seagriculture er en internasjonal konferanse med fokus på forskning, industri og næringsutvikling tilknyttet tang og tare. Hvert år samler konferansen forskere og fagmiljø fra hele Europa, senest i september i år da over 140 deltakere fra 26 nasjoner fant veien til Oostende i Belgia.

Nå er det klart at Seagriculture 2020 blir lagt til Nord universitet i Bodø.

Kommersiell interesse for tang og tare

— I Europa er det en voksende kommersiell interesse for makroalger som tang og tare, og forskerne må bistå med sin forskning i denne utviklingen, sier førsteamanuensis Margarita Novoa-Garrido ved Fakultet for biovitenskap og akvalultur (FBA), til nord.no.

Neste års konferanse, som er den niende i rekken, vil bli arrangert i september 2020. Novoa-Garrido mener at Seagriculture-konferansen vil gi alle som jobber med makroalger i Norge, både bedrifter og forskere, en unik mulighet til å vise seg fram og til å knytte seg til de internasjonale nettverkene innenfor fagfeltet.

— Vi vet at det er et stort kommersielt potensiale for tang og tare i Midt- og Nord-Norge, og vi har et nettverk av bedrifter som vokser raskt. Algenettverk Nord og andre norske nettverk jobber nå aktivt på alle plan innenfor tang- og tare-verdikjeden, sier hun.

Makroalger som ingrediens i dyrefôr

Selv forsker Margarita Novoa-Garrido på makroalger til dyrefôr. Ett av hennes forskningsprosjekter knyttet til makroalger er EnMac, som er finansiert med 3,2 millioner kroner fra Regionale Forskningsfond Nord-Norge.

— Teamet vårt forsker på lavkostnads-preserveringsmetoder for dyrkede makroalger, og hvilke effekter det har på produktkvaliteten. Vi skal også se nærmere på egenskaper av produktet som en ingrediens i dyrefôr, sier Novoa-Garrido, som leder prosjektet.

(Eva Tønnessen / Khrono)

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS