null Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Stortinget vedtok plan for 11 måneders støtte

Fredag gjorde Stortinget sitt endelig vedtak og en enstemmig forsamling stilte seg bak opptrappingsplanen for 11 måneders studiestøtte.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En drøy måned etter at regjeringen la frem opptrappingsplanen til 11 måneders studiestøtte har i dag et enstemmig storting stilt seg bak planen.

Fornøyde studenter

— Vi er glade for at planen endelig er vedtatt. Det er ingen tvil om at dette er et svært viktig tiltak for å gi studenter mer tid til studiene. Det er derfor gledelig at alle partiene på stortinget nå støtter en plan for opptrapping, sier en fornøyd Therese Eia Lerøen, i en pressemelding fra Norsk studentorganisasjon (NSO).

Les også: Studentene jubler etter budsjettforlik

Studentbevegelsen har gjennom i mange år jobbet for at studiestøtten skal økes både i lengde og størrelse.

— Sammenlignet med den generelle velferdsutviklingen i Norge har studentene tapt i lang tid. 11 måneder studiestøtte er et stort og viktig steg i retning. , fortsetter Lerøen.

Ikke for deltidsstudentene

NSO trekker fra at det at siste utbetaling fra Lånekassen har kommet før eksamensperioden er over, har for mange studenter betydd ekstra jobbing ved siden av studiene for å kunne betale husleien i måneden etter.

— Én ekstra måned med studiestøtte vil bety mer tid til studier og er et viktig bidrag for økt kvalitet i norsk høyere utdanning, sier Lerøen, men trekke så fram:

— Det finnes allikevel et lite skår i gleden. Ordningen er nemlig kun lagt opp til å gjelde studenter som studerer på fulltid. Studenter som søker om redusert studiestøtte vil derfor ikke innebefattes av den nye ordningen.

— Der fulltidsstudentene nå kan bruke mer tid på studier får ikke disse studentene samme mulighet. Dette må stortinget ta ansvar for, og neste blir at stortinget får ordningen til å gjelde for alle,avslutter Lerøen.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS