Kai A. Olsen mener det ikke er så merkelige at mange ikt-kandidater faller igjennom på arbeidsmakredet. Foto: Høgskolen i Molde

Ikke så merkelig med ledighet for ikt-kandidater

Ledighet. Der en master tidligere på mange måter var garanti for kandidatens høye faglige nivå, er det ikke det i dag, skriver professor Kai A. Olsen.

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det vises til at arbeidsløsheten øker blant de som har master i IT .

Dette går på tvers av alle prognoser for behovet for IT- kandidater. Er dette et paradoks? Kanskje ikke.

I de siste årene er det opprettet mange nye masterstudier i IT. Disse må en fylle med studenter. Da er en kanskje villig til å ta inn studenter som ikke har god bakgrunn fra bachelorstudiet.

For å få gjennom alle, er en kanskje villig til å renonsere noe på kravene. Insitamentene for dette er sterke. Får en ikke gjennom et tilstrekkelig antall kandidater vil jo studiet kunne bli nedlagt.

Der en master tidligere på mange måter var garanti for kandidatens høye faglige nivå, er det ikke det i dag. Når det går inflasjon i papirene blir de som ansetter mer forsiktige.

De kjører kandidaten gjennom omfattende intervjuer der også det faglige blir testet. I så måte er det ikke så merkelig at noen faller igjennom.​

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS