korona

Studenter må møte opp fysisk på eksamen. — Uansvarlig

Studenter ved Københavns universitet skal ha fysisk oppmøte på eksamen i desember. Nå har en gruppe studenter starte en underskriftskampanje for å gjøre den digital.

Studenter ved Københavns universitet gjør opprør mot at en eksamen skal avholdes fysisk i stedet for digitalt.
Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I likhet med Norge opplever Danmark en oppblomstring av smittetilfeller relatert til Covid-19. I København kommune ble det tirsdag registrert 1690 nye tilfeller, men der norske universiteter har satset på digitale eksamener for å hindre at studenter samles, har Københavns universitet valgt en annen strategi.

Som den danske avisa Berlingske kunne fortelle onsdag frykter studenter på universitetet konsekvensene det kan få for jula dersom en eksamen med fysisk oppmøte 18. desember, blir gjennomført.

— Det gir ikke mening at man har eksamen fysisk, når eksamen var digital i juni, da smittetrykket ikke var så høyt. Det er uetisk, ulogisk og uansvarlig, sier studenten Jino Victoria Doabi til den danske avisa.

Doabi studerer statsvitenskap ved Det samfunnsvitenskapelige fakultetet ved universitetet. Hun tilhører en gruppe på 60 studenter som skal ta eksamen i økonomi 18. desember, og har fått beskjed om å møte opp fysisk. Begrunnelsen fra universitetet er at eksamen gjennomføres i full overensstemmelse med myndighetens retningslinjer. Ifølge en melding gitt fra universitetet til studentene vil det være maks 61 studenter i lokalet.

Ifølge Berlingske vil studenter som frykter for smittesituasjonen ikke få dispensasjon fra å møte opp, med mindre de er i risikogruppen eller bor med noen som er i risikogruppen.

Derfor har flere av studentene funnet sammen og satt i gang en underskriftskampanje for å oppfordre universitetet til å endre eksamensformen til digital eksamen. Hittil har de samlet inn 70 underskrifter.

Powered by Labrador CMS