eksamenstid

Studentpresten tilbyr mindfulness-økt hver dag

Hver ukedag fram til 16. desember tilbyr studentprest Pernille Astrup hjelp til å stresse ned og finne ro.

Jeg bruker mindfulness både i individuelle samtaler jeg har som prest og i mitt eget liv, sier studentprest Pernille Astrup.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

— Mennesket er født med evne til å stresse. Men vi har ikke en medfødt evne til å roe oss, det lærer vi oss i relasjon med andre. Men vi trenger støtte til det hele livet.

Det sier Pernille Astrup. Hun er studentprest ved Universitetet i Sørøst-Norge (USN), og hver ukedag fra 16. november til 16. desember tilbyr hun en digital mindfullness-økt for studentene: To kvelder og tre ganger på dagtid.

– Mange blir stresset

Astrup har vært fulltids studentprest ved USN siden 2018. Hun forteller at da hun, før pandemien, delte ut informasjon om stressmestring, var det tydelig at temaet stress er noe studentene kjenner igjen. Men i dette rare året er det færre studenter enn tidligere som tar kontakt med Astrup – fordi studentene i mindre grad er på campus.

— Jeg tror at mange trenger en samtale, og jeg vet at mange blir stresset. Nå er det i tillegg eksamenstid, sier Astrup, og legger til:

— Jeg ser meg selv i studentenes situasjon, sittende på en liten hybel. Jeg hadde vært litt frynsete.

Kveldsøkter

Derfor tilbyr hun nå daglige kurs, på zoom. Studentene kan sitte stille, uten å ha kamera på, og bare lytte. Astrup vil ha en guidet mindfulness-økt, og kan også svare på spørsmål.

— Jeg har mindfulness-økter for ansatte, og de kommer. Men det er vanskeligere å nå studentene. Derfor tenkte jeg at det kan senke terskelen å ha et tilbud hver dag, sier Astrup.

To av øktene vil skje fra klokken 21.30-22. Det håper studentpresten kan bli en fin avslutning på dagen, og kanskje hjelp til søvn, for dem som trenger det.

— For ansatte har jeg økter om morgenen, men det tror jeg ikke vil fungere på samme måte for studenter, smiler presten.

Powered by Labrador CMS