UiO

Studentprotest mot videregående skole på campus

Universitetet i Oslo og Oslos kommunes felles planer om ny videregående skole på Blindern faller ikke i god jord hos studentene. — Vi trenger denne plassen, sier Nora Marie Hager.

Nora Marie Hager, universitetsstyrerepresentant og valgansvarlig for studentparlamentet ved Universitetet i Oslo er ikke begeistret for planene for ny videregående skole på campus ved UiO. Her under en pause i styremøtet tirsdag som ble avholdt på Tøyen hovedgård.
Publisert Sist oppdatert

Planene om en ny videregående skole på campus ved Universitetet i Oslo (UiO) ble presentert for universitetsstyret tirsdag. Prosjektet som Khrono omtalte forrige uke, møtte motstand under styremøtet.

Det var kun en orienteringssak, og det ble ikke fattet noe vedtak.

— Det mest problematiske med disse planene er at det kan gå ut over studentarealene. De er presset nok som det er, sier Nora Marie Hager, studentrepresentant i universitetsstyret.

— Svekket studentkultur

— Vi har flere saker på gang der, blant annet er det stor mangel på leseplasser ved utdanningsvitenskapelig fakultet. Og for studentforeningen er det skrikende mangel på et sted å være. Planene om en ny videregående skole på campus vil ta bort det som kan være aktive arealer for studentene, sier Hager.

— I tillegg kan det hemme studentkulturen som allerede er på campus. Vi har en litt svekket studentkultur, og en videregående skole ville kunne svekke denne ytterligere.

— Hvordan svekket?

— Vi har ganske lite med studentarealer som det er allerede, som er felles for alle sammen. En videregående skole vil bidra til at det blir enda færre. Vi trenger disse studentarealene for å få en enda sterkere tilhørighet til UiO.

Hager kan heller ikke se det store behovet for en videregående skole på campus.

— Blindern videregående skole er fem minutter unna, og den er allerede tett tilknyttet UiO. Vi ser ikke helt det store behovet for enda en skole innenfor samme området, sier Nora Marie Hager.

Går for kompromiss

— Det er en betimelig bekymring, svarer universitetsdirektør Arne Benjaminsen.

— Og derfor skal vi i den videre dialogen avklare rammer for hvordan dette prosjektet skal innrettes, hvor stort det skal være og hvor det skal plasseres. I det hele tatt få dette organisert på en slik måte at det ikke vil gå utover studentene og deres virksomhet.

— Du tenker at et kompromiss er mulig?

— Ja, det har jeg tro på. Vi har eksempler på et lignende, vellykket prosjekt i Finland, og her i Oslo har VID vitenskapelige høgskole inngått en avtale med Oslo kommune om innplassering av en videregående skole på deres området, og vi vil være opptatt av hvordan dette prosjektet gjennomføres.

— Studentlederen påpeker at det allerede er en videregående skole i nærområdet. Vil ikke et utvidet samarbeid her kunne løse behovet? 

— Vi har allerede flere praksisskoler i Oslo vi samarbeider med og er tilknyttet, både videregående og andre skoler. Dette er ikke ment å være en erstatning for dette, men noe helt nytt, hvor vi både får virksomheten tilrettelagt for elever som spesialiserer i realfag, og andre fagtilbud — en viktig praksisarena for studenter, sier Arne Benjaminsen.

Powered by Labrador CMS