Styremøte HVL

Styret ved Høgskulen på Vestlandet skal ta stilling til sammenslåing av fakulteter

Fra 1. januar 2024 kan to fakulteter ved HVL bli til ett. Dekanstillingen for det nye fakultetet kan bli utlyst kort tid etter torsdagens styremøte.

Torsdagens styremøte på HVL foregår her på campus Stord.
Publisert Oppdatert

Torsdag er det duket for styremøte ved Høgskulen på Vestlandet. Dagens lokasjon er campus Stord på vakre Rommetveit.

Se fullstendig saksliste nederst i denne saken.

Styremøtet kan ses direkte her fra klokken 10.00.

Blant sakene som skal opp er sammenslåingen av Fakultet for ingeniør- og naturvitenskap (FIN) og Fakultet for økonomi og samfunnsvitenskap (FØS).

Saken om fakultetsammenslåingen, som først kom opp i fjor, har fått stor oppmerksomhet, og i november satte saken sinnene i kok hos tillitsvalgte og flere styremedlemmer. I begynnelsen av mars ble saken behandlet videre i styremøte, og til styremøtet denne uken er saken klar med innstillings- og vedtaksforslag.

Dekanstillingen kan bli lyst ut snart

De to fakultetene er foreslått slått sammen til en enhet fra 1. januar 2024, og i innstillingen til styret fremkommer det at dekanstillingen til det nye fakultetet skal utlyses i etterkant av styremøtet.

Forslaget til instituttstruktur fra prosjektgruppen som har jobbet med sammenslåingen, skal sendes på høring til organisasjonen, står det i forslaget til vedtak og innstilling i sakspapirene. Det blir også foreslått at fakultetsadministrasjonen i det nye fakultetet skal ledes av en administrasjonssjef og en nestleder.

Prosjektgruppen foreslår at det nye fakultetet skal bestå av fem institutter, som er sammensatt av to eller flere enheter fra de eksisterende instituttene. Disse er Institutt for datateknologi, elektroteknologi og realfag, Institutt for sikkerhet, kjemi- og bioingeniørfag, Institutt for byggfag/Institutt for miljø- og naturvitenskap, Institutt for maskin- og marinfag/Institutt for maritime studium og Institutt for økonomi og administrasjon/Institutt for samfunnsvitenskap.

Omtrent samme aktivitetsnivå

Ifølge prosjektgruppen vil forslaget til sammenslåing av instituttene koble sammen fagmiljøer som kan svare ut viktig samfunnsutfordringer. Prosjektgruppen legger også til grunn at det nye fakultetet skal ha omtrent det samme aktivitetsnivået som i dag.

De vitenskapelig og administrativt ansatte i de to fakultetene som slås sammen, vil følge sine stillinger inn i det nye fakultetet, skriver prosjektgruppen.

Samtidig står det at det på mellomlang sikt vil kunne ligge en innsparing ved at man kan redusere den samlede lederkapasiteten i et sammenslått fakultet.

I sakspapirene fremkommer det at rektor Gunnar Yttris vurdering av saken er at sammenslåingen av de to fakultetene danner grunnlag og muligheter for styrking av utdanning, forskning og nyskapning.

— Ved et styrevedtak om å slå sammen de to fakultetene, vil arbeidet med å etablere et nytt fakultet fortsette utover våren og høsten 2023 slik at et nytt fakultet er etablert fra 1. januar 2024, skriver Gunnar Yttri i sin vurdering.

Saksliste:

Vedtakssaker

14/23-B Godkjenning av innkalling og saksliste til styremøte 3/2023
15/23-B Samanslåing av FIN og FØS
16/23-B Rekruttering av åremålsstilling som dekan ved samanslåing av fakulteta FIN og FØS for åremålsperioden 01.01.2024-01.01.2028
17/23-B Handlingsplan for bærekraftig utvikling ved Høgskulen på Vestlandet 2023-2026
18/23-B Instruks for personvernombud ved Høgskulen på Vestlandet
19/23-B Revisjon av retningslinjer for sidegjøremål 94

Orienteringssaker

O-18/23 Søkertall 2023 104
O-19/23 Utsynsmeldingen - muntlig orientering til styret 105
O-20/23 Helsepersonellkommisjonen - munnleg orientering til styret 106
O-21/23 Prorektor for forsking sin funksjon 108
O-22/23 Orientering til styret om søknad til Europeiske Universiteter (EUI) 111
O-23/23 Styret møter dei hovedtillitsvalte (HTV) / hovedvernombud (HVO) ved Høgskulen på Vestlandet - styreåret 2022-23 130

Referatsaker

O-24/23 Orienteringar frå rektor - styremøte 3/2023 131
O-25/23 Referatsaker - styremøte 3/2023 136

Powered by Labrador CMS