ny jobb

Terje Mørland går til Unit

Nokut-direktør Terje Mørland (48) slutter i juni og blir ny avdelingsdirektør for utdanningstjenester i Unit.

Åremålet til Nokut-direktør Terje Mørland går ut i desember, men allerede i juni begynner han i ny jobb i Unit.
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Åremålet til Nokut-direktør Terje Mørland går ut i desember, men allerede i juni forlater han toppjobben i Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen. Og det for å bli avdelingsdirektør for utdanningstjenester i Unit - Direktoratet for IKT og fellestjenester i høyere utdanning og forskning.

Mørland sier at han gleder seg til å komme tettere på digitaliseringen i sektoren, både på det studieadministrative området og når det gjelder teknologi for undervisning og eksamen.

— Jeg håper og tror at jeg får bruke min innsikt og erfaring fra universitets- og høgskolesektoren i denne jobben. Unit har ambisiøse planer for å modernisere og videreutvikle systemene og tjenestene for studieadministrasjon og opptak. Samtidig er det historisk høyt trykk på digital undervisning og eksamen i sektoren. Jeg gleder meg til å jobbe med dette sammen med dyktige og engasjerte folk i Unit og ved universitetene og høyskolene, sier Mørland, som legger til at han jo faktisk er utdannet sivilingeniør.

Riktig tidspunkt

Mørland begynner allerede i juni, selv om åremålet hans varer til desember.

Fakta

Dette er Unit

Unit – Direktoratet for IKT og fellestjenester i høyere utdanning og forskning har som oppgave å følge opp strategier og retningslinjer for høyere utdanning og forskning fastsatt av Kunnskapsdepartementet.

Unit er leverandør av en rekke fellestjenester til forskning og høyere utdanning, og skal videreutvikle initiativer fra universitets- og høyskolesektoren, forskningssektoren og andre relevante aktører.

Unit har hovedkontor i Teknobyen i Trondheim og avdelingskontor i Fridtjof Nansens vei i Oslo.

— Det er jo slik mot slutten av et åremål at man begynner å se seg om, men jeg har klart helt inntil i går, da jeg informerte internt om at jeg skal forlate Nokut for å begynne i Unit, å ha 100 prosent fokus på jobben i Nokut, sier han.

Er det noe du gjerne skulle ha avsluttet før du forlater Nokut?

— Jeg synes egentlig tidspunktet er godt. Vi hadde en strategiprosess i Nokut i høst, som er avsluttet, og jeg tenkte allerede da på at det ikke er jeg som skal videreføre denne strategien. Nå er jeg glad for at jeg kan bruke erfaringene mine til fortsatt å jobbe for sektoren, sier han.

Må sannsynligvis konstituere direktør

Nokut har lyst ut direktørstillingen med søknadsfrist 30. april.

Styreleder i Nokut, Lise Iversen Kulbrandstad, sa til Khrono mandag at Nokut har lagt en plan som sikter mot tilsetting på styremøte i juni, alternativt i september.

Etter dette er det blitt klart at Mørland slutter i juni.

Vil dere måtte konstituere en direktør fra juni? Selv om stillingen er lyst ut rekker dere vel ikke å få noen på plass til da?

— Det vet vi ikke ennå, men det er sannsynlig. Vi må komme tilbake til det, sier Kulbrandstad nå.

Blir en del av toppledelsen

Som avdelingsdirektør for utdanningstjenester vil Mørland bli en del av Units toppledelse, og får ansvaret for å lede og sikre helhetlig utvikling og forvaltning av studieadministrative og utdanningsnære IKT-systemer og tjenester til sektoren. Det opplyser Roar Olsen, direktør i Unit, i en pressemelding onsdag.

— Økt fokus på digitalisering av utdanning, evaluering og formidling, økt omfang av det samordna opptaket samt videreutvikling av de felles studieadministrative tjenestene blir sentrale satsingsområder for Unit i årene fremover. Terje vil som en erfaren leder og med sin lange bakgrunn fra sektoren være den rette til å lede dette viktige arbeidet. Jeg er veldig tilfreds med å få han med på laget, sier Olsen.

Terje Mørland er utdannet sivilingeniør fra NTNU. Han har i tillegg til å lede Nokut vært forskningsdirektør ved Universitetet i Oslo (2005-2008), rådgiver og spesialrådgiver i Norges forskningsråd (1997-2004) og han har jobbet som forsker i Sintef (1995-1996).

Les også: Stillingen som direktør er Nokut lyst ut

Powered by Labrador CMS