ny i jobben

To nye ledere på plass i sørøst

Thomas Slagsvold og Per Ludvik Kjendlie er ansatt i ledelsen ved Universitetet i Sørøst-Norge. Dermed har universitetet ansatt ni nye ledere denne våren.

Per-Ludvik Kjendlie blir ny dekan for Fakultet for humaniora, idretts- og utdanningsfag, mens Thomas Slagsvold er ansatt som forskningsadministrativ direktør.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

12. juni hadde Universitetet i Sørøst-Norge sitt siste styremøte dette semesteret. Da ansatte styret to nye ledere: Per-Ludvik Kjendlie overtar som dekan ved Fakultet for humaniora, idretts- og utdanningsfag. Thomas Slagsvold er ansatt som forskningsadministrativ direktør.

Fra Politihøgskolen

Kjendlie kommer fra Politihøgskolen, der han hatt ansvar for bachelorutdanningen i Stavern, skriver USN på egne nettsider. Kjendlie har doktorgrad i idrettsvitenskap og var tidligere ansatt ved daværende Høgskolen i Vestfold.

Slagsvold er i dag seksjonssjef for forskningsseksjonen ved USN. Nå går han over i den nyoppretttede stillingen som forskningsadministrativ direktør. Slagsvold har doktorgrad i biokjemi og har vært ansatt ved USN siden 2010.

Ni nye

Når Kjendlie og Slagsvold nå er ansatt, har USN ansatt hele ni nye ledere denne våren. I april ble Ingvild Marheim Larsen, Heidi Kristin Ormstad og Kristian Bogen ansatt som viserektorer. Av disse tre er Bogen intern, mens Larsen kommer fra Kunnskapsdepartementet og Ormstad fra Oslomet.

Gro Bratsberg, Pia Bing-Jonsson og Vibeke Bredahl ble tidligere i vår ansatt som nye ledere ved Universitetet i Sørøst-Norge

– Vi har vært så heldige at vi har kunnet velge blant flere godt kvalifiserte søkere. Den nye ledergruppen vil representere både kontinuitet og fornyelse, sa rektor Petter Aasen i en pressemelding da disse ble ansatt.

I mai ble det kjent at Gro Bratsberg går fra en direktørstilling i Statsbygg til stilling som infrastrukturdirektør ved USN. I samme styremøte ble Pia Bing-Jonsson ansatt som dekan ved Fakultet for helse- og sosialvitenskap. Hun kommer fra stillingen som visedekan for profesjonsutdanningen ved samme fakultet. Vibeke Bredahl ble ansatt som studiedirektør, en stilling hun har fungert i siden 2018. Morten Christian Melaaen ble ansatt i sitt andre åremål i sin nåværende stilling som dekan ved fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag.

Har ansatt flere kvinner

Før vårens ansettelser hadde USN fått kritikk for å ha en mannstung toppledelse: I 2016 ble stillingene som ledere ved den da nyfusjonerte høgskolen bare lyst ut internt. Det ble ansatt ni menn og kvinner.

I forrige runde, i 2016, ble stillingene lyst ut kun internt ved de to fusjonerte høgskolene, Høgskolen i Telemark og Høgskolen Buskerud/Vestfold. Daværende kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen ga høgskolen en tilbakemelding om at de måtte bli bedre på likestilling. Fra høsten er det to kvinner og to menn i rektoratet. De utgjør, ifølge USNs egne nettsider, ledergruppen sammen med fire dekaner, stabssjef og fire direktører. En av fire dekaner er kvinne, mens det blant direktørene fra høsten vil være tre kvinner.

Powered by Labrador CMS