direktøravgang

Toppdirektøren ved OsloMet slutter

OsloMet-direktør Asbjørn Seim slutter. Dermed får universitetet både ny rektor og direktør i vår.

Asbjørn Seim har vært direktør ved OsloMet siden 2016, de siste par årene som direktør for digitalisering og virksomhetsstyring.
Publisert Oppdatert

Asbjørn Seim er direktør for digitalisering og virksomhetsstyring ved OsloMet. Nå har han sagt opp jobben for å bli kommunalsjef for HR og utvikling i Sandefjord kommune.

Dermed får OsloMet både ny rektor og direktør i de nærmeste par månedene. 1. mars tiltrer Christen Krogh som ny rektor, og fredag ble det kjent at universitetet også må ha en ny direktør. Ifølge en melding på OsloMets internsider vil Seim jobbe ved OsloMet ut mai.

«Krevende, men superinteressant»

Seim har vært ansatt ved OsloMet siden 2016, først som direktør for digitalisering og infrastruktur. Fra 2020 ble han direktør for digitalisering og virksomhetsstyring etter etter at direktøren for organisasjons- og virksomhetsstyring, Tore Hansen, hadde sluttet og det etterhvert ble en sammenslåing i fellesadministrasjonen.

Det er en stor direktørjobb du har hatt?

— Ja, og det er krevende, men også superinteressant jobb å ha ansvar for alle de sentrale administrative ressursene i en institusjon som er veldig på offensiven, sier Seim til Khrono.

Han sier videre at grepet OsloMet tok i 2020 med å slå sammen de fellesadministrative avdelingene har vært veldig bra for universitetet.

— Det har vært en fin periode, sier han.

Som direktør for digitalisering og virksomhetsstyring har Seim ikke minst ansvaret for campusprogrammet ved OsloMet, som i hovedsak handler om ny campus på Romerike.

Rett før jul vedtok styret at den nye campusen skal ligge på Lillestrøm, mot universitetsledelsens anbefaling.

Han avviser at dette har medvirket til at han slutter.

— Vi er på et mye bedre spor i den saken nå og er kommet mye lengre i beslutningsprosessen, sier han.

Vil bo i Sandefjord

OsloMet-direktøren sier at jobben som kommunalsjef for HR og utvikling i Sandefjord kommune var en mulighet han ikke ville la gå fra seg.

— Det var litt tilfeldig, men med voksne unger og allerede en tilknytning til Sandefjord, var dette en interessant mulighet. Kommunen var veldig interessert i den erfaringen jeg har, så vi matchet bra, sier han.

Han legger til at utskiftningen i ledelsen også er et poeng, som bidrar til å gjøre tidspunktet riktig.

Til OsloMets internsider sier Seim at han allerede tilbringer mye tid i Sandefjord, og ønsker nå å bo der fremover.

— Jeg gleder meg til å bidra til å utvikle samspillet mellom kommunen, innbyggere og næringsliv, sier han.

Seim har tidligere vært avdelingsdirektør både i Kommunal- og moderingseringsdepartementet og Helsedirektoratet.

Stolt av OsloMet

– Jeg har hatt en veldig fin tid ved OsloMet, og føler meg privilegert som har fått være en del av den store utviklingen vi har hatt til å bli et fremoverlent universitet, sier Seim i meldingen.

– Ved OsloMet har jeg blitt kjent med mange dyktige og flotte kolleger, som jeg har lært mye av og satt stor pris på. Jeg er stolt av universitetet, og vil selvfølgelig følge OsloMet videre fra utsiden. Jeg kommer utvilsomt til å ha stor nytte av all erfaringen fra universitetet i min nye jobb, sier han videre.

Stor direktørstilling

Det er ikke bestemt når stillingen som direktør for digitalisering og virksomhetsstyring ved OsloMet lyses ut, og hvem som eventuelt vil fungere i en mellomperiode, heter det.

Denne direktørstillingen har et stort ansvarsområde: IKT/digitalisering, eiendom, dokument- og informasjonsforvaltning, sikkerhet og beredskap, HR, økonomi, og samfunnskontakt og kommunikasjon.

Powered by Labrador CMS