nytt om folk

Trekker seg umiddelbart som dekan i Agder

Dekan Roger Normann trekker seg tre måneder før tiden etter at han ble vraket til fordel for tidligere Norce-konsernsjef Kristin Wallevik.

Dekan Roger Normann ved Handelshøyskolen ved UiA har bedt om å få fratre. Det skjer allerede 1. oktober.
Dekan Roger Normann ved Handelshøyskolen ved UiA har bedt om å få fratre. Det skjer allerede 1. oktober.
Publisert

13. september ansatte universitetsstyret ved Universitetet i Agder (UiA) Kristin Wallevik som dekan ved Handelshøyskolen ved universitetet.

Hun ble dermed foretrukket fremfor dagens dekan, Roger Normann, som hadde søkt om en ny periode.

Wallevik er tidligere konsernsjef i forskningskonsernet Norce, der hun gikk av etter 13 måneder høsten 2022 på grunn av det hun kalte dypt urimelig medieomtale i forbindelse med et søksmål angående mannens forretningsvirksomhet.

Den avgåtte Norce-sjefe, Kristin Wallevik, ble foretrukket fremfor dagens dekan, Roger Normann, som hadde søkt om en ny periode.
Den avgåtte Norce-sjefe, Kristin Wallevik, ble foretrukket fremfor dagens dekan, Roger Normann, som hadde søkt om en ny periode.

Wallevik var dekan ved Handelshøyskolen før hun begynte i Norce i 2021.

Ba om å fratre

Nå melder Universitetet i Agder at dagens dekan, Roger Normann, har bedt om å  fratre allerede 1. oktober og overlate roret til Wallevik da. 

Hun vil bli fungerende dekan fra 1. oktober og frem til 1. januar, når hennes ordinære åremål starter.

– Jeg mener det vil være til det beste for fakultetet. I de kommende månedene kan det tas strategiske avgjørelser for Handelshøyskolen som vil være med å påvirke fakultetet i mange år fremover, og da er det riktig at den nye dekanen får anledning til å påvirke retningen, sier Normann til uia.no.

Roger Normann har vært dekan i drøyt to år. Fordi UiA går over til enhetlig ledelse på fakultetene fra 1. januar, ble stillingen lyst ut før sommeren, slik at alle dekanene starter på nytt åremål samtidig fra nyttår.

Var en sterk søker

— Roger var uten tvil en sterk søker i kampen om å få lede fakultetet videre. Når en ny dekan så ble tilsatt og Roger mener det er til fakultetets beste at han fratrer dekanstillingen nå, støtter vi hans vurdering. Vi takker Roger for den innsatsen han har gjort for fakultetet, og for UiA som hele, sier rektor Sunniva Whittaker til uia.no.

Hun sier videre at Normann har ledet et viktig arbeid ved Handelshøyskolen ved UiA for å snu negative trender og utsikter til strategiske muligheter.

— Han har også bidratt til å skape motivasjon og godt arbeidsmiljø på fakultetet i en krevende periode med pandemi og ettervirkninger etter den, sier Whittaker.

Ja til juss et høydepunkt

Selv sier Normann at høydepunktet i hans dekanperiode var da UiA, etter et mangeårig og krevende arbeid ved Institutt for rettsvitenskap, omsider fikk opprette masterutdanning i rettsvitenskap.

UiA fikk godkjenning fra Nokut i februar og tok imot det første kullet på master i rettsvitenskap 14. august. 

Normann skal drive forskning og utviklingsarbeid i den resterende delen av hans fireårige ansettelsesperiode, opplyser UiA. 

Powered by Labrador CMS