Foto: Aleksander Berget

UiT har vært ekstra snille de siste årene

Nytt år. Av Torbjørn Røe Isaksen ønsker leder for Studentparlamentet på UiT Norges arktiske universitet, Ida-Elise Asplund, seg flere studieplasser innen sykepleie og fiskeri.

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På ønskelisten til Studentparlamentet ved UiT Norges arktiske universitet er det to ønsker vi ville satt ekstra pris på å få oppfylt i det nye året.

Den ene fordi den ville tatt vår tilværelse som studenter til et helt nytt velferdsnivå, den andre fordi den vil gjøre det samme for landsdelen.

Studenter i fysioterapi, medisin, sykepleie, psykologi og så videre kan bruke sin kunnskap til å hjelpe studenter i nærheten av campus.

Ida-Elise S. Asplund

Før jul fikk vi muligens den beste adventspakken i kalenderen. 8.000 kvadratmeter som skulle fylles med svette, tårer og endorfiner. Kraft sportssenter byr på en haug med nye muligheter på universitetsområdet. Vi har listen klar til hva kvadratmeterne kan fylles med.

Våre studenter innehar nemlig en drøss med kunnskap og erfaring innenfor helsevitenskapen som kunne kommet oss til gode. Vi ønsker oss en utnyttelse av nye Kraft 2 der studenter i fysioterapi, medisin, sykepleie, psykologi og så videre kan bruke sin kunnskap til å hjelpe studenter i nærheten av campus. «Å hjelpe der de er» er tross alt det mest effektive, har vi hørt.

Å få tilbud via helsevesenet er gjerne over gjennomsnittet trøblete for oss studenter. Mange har fastlege på hjemstedet, på tross av at vi vet det beste er å bytte, og mange trenger et lavterskeltilbud som i dag ikke er godt nok i studiekommunen. Derfor kan vi som universitet bruke våre egne og tilgjengelige ressurser til å tilby dette. På toppen av kransekaken får vi flere praksisplasser for studentene.

En ekte «vinn-vinn situasjon» om vi får si det selv.

Om nissemor Husebekk er ekstra gavmild i år får vi forhåpentligvis det vi ønsker. Forholdene ligger til rette for det som aldri før.

Av nissefar Torbjørn Røe Isaksen (eventuelt Trine Skei Grande) ønsker vi oss på vegne av hele landsdelen, ja for ikke å si landet, flere studieplasser i sykepleie og i fiskeri. I nord kjenner vi allerede på en mangel av sykepleiere. Sykepleierne er og blir en bærebjelke i helsevesenet, og i en tid der vi bygger opp kommunale tilbud og satser på forebyggende tiltak, blir de enda viktigere.

Fiskerinæringen gir små bygder livsgrunnlag, landet en større BNP og skal formodentlig være den nye oljen. Når produksjonen er forventet å øke med så mye som femten ganger på verdensbasis de neste tiårene vil behovet for norsk fisk, kompetanse på hav, og derfor også UiTs fiskerikandidater, øke eksponensielt.

Som nissefar Isaksen forhåpentligvis husker har UiT vært ekstra snille de siste årene. Vi har fusjonert med andre institusjoner og slått sammen fakulteter.

Vi ser at dette er store ting å be om, men siden vi er det universitetet som ligger nærmest Nordpolen, så satser vi på at ønskene våre kommer først frem.​

Fakta

Studentledernes ønsker for 2018

Khrono har invitert landets studentledere til å komme med sine ønsker for 2018.

Les alle innleggene, etter hvert som de publiseres, her:

Studentledernes ønsker.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS