LANDSMØTE

Tuva Lund valgt som ny leder av Norsk Studentorganisasjon

Norsk studentorganisasjons landsmøte har nå valgt ny leder.

Tuva Lund, nyvalgt leder av Norsk studentorganisasjon.
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter noen tekniske problemer med avstemming, ble ledervalget i Norsk studentorganisasjon (NSO) gjennomført lørdag formiddag, og resultatet er nå klart.

Tuva Lund er valgt for å lede organisasjonen i perioden som kommer.

Tuva Lund etter valgtalen.

— Takk til landsmøtet for tilliten! Jeg gleder meg til å møte og arbeide sammen med de lokale studentdemokratiene i tiden som kommer, sier Lund til Khrono.

Hun har det siste året sittet som leder av Studenttingets Arbeidsutvalg ved NMBU, og nå skal hun gå fra delegat til leder av NSO.

— Dette er et verv som innebærer mye kontakt med politikere, intervjuer, kronikker og mediaoppmerksomhet. For meg er det også et verv som innebærer mye mer enn det. For meg handler det om å skulle representere mine medstudenter, som i lang tid har slitt med dårlig studentøkonomi, som ikke har fått en plass å bo, som har slitt med å få undervisningen tilrettelagt for sine behov, og viktigst av alt, handler det om å si ifra at: «dette er ikke godt nok», sa Lund i sin valgtale.

Fakta

Arbeidsutvalget valgt i 2021

  • Leder: Tuva Lund (NMBU)
  • Nestleder: Herman Siggerud (UiT)
  • Fag- og forskningspolitisk ansvarlig: Magnus Dybdahl (NMBU)
  • Fag- og læringsmiljøpolitisk ansvarlig: Vilde Veronica Haukeland (OsloMet)
  • Velferds- og likestillingsansvarlig: Simen Oftedahl (DMMH)
  • Internasjonalt ansvarlig: Emily MacPherson (HINN)

Lund har kritisert NSO for å være et topptungt og eksklusivt «pampevelde», og hun vil som leder gjøre det enklere for nye medlemmer å få en plass i organisasjonen.

En politisk organisasjon

I lederdebatten, fredag 23.04, sa Lund at hun hovedsakelig ønsker å være en politisk leder, ikke en organisatorisk leder. Dette kan ha hatt en innvirkning på valgresultatet i stortingsvalgåret 2021.

— Dette blir et viktig politisk år, spesielt nå mot høstens stortingsvalg. Det er viktig at vi som en studentbevegelse sørger for at politikerne hører studentene, og fører politikk som kommer til gode for studentene. Det organisatoriske og det politiske er tett knyttet sammen, og et sterkt NSO vil føre til politisk gjennomslagskraft, sier hun til Khrono.

Khrono kommer tilbake med mer

(saken er oppdatert 24.04.21 kl. 15.55 med resten av arbeidsutvalget)

Powered by Labrador CMS