høgskolen i innlandet

Uenighet ved Innlandet om førstekompetanse hos dekan

Styret ved Høgskolen i Innlandet har bedt om «mer informasjon» og sendt innstilling på ny dekan tilbake til et enstemmig innstillingsutvalg ledet av tidligere rektor Kathrine Skretting.

Styret ved Høgskolen i Innlandet med leder Maren Kyllingstad i spissen skulle denne uka ansette ny dekan ved Handelshøgskolen, men saken er utsatt.
Styret ved Høgskolen i Innlandet med leder Maren Kyllingstad i spissen skulle denne uka ansette ny dekan ved Handelshøgskolen, men saken er utsatt.
Publisert Oppdatert

Peer Jacob Svenkerud gikk fra stillingen som dekan ved Handelshøgskolen Innlandet – Fakultet for økonomi- og samfunnsvitenskap da han ble rektor ved høgskolen, og dekanjobben ble utlyst.

Fakta

Søkerliste, dekanstilling

  1. Mann, unntatt offentlighet, søknad trukket
  2. Kvinne, søknad trukket
  3. Jens Petter Madsbu (59), førsteamanuensis og instituttleder
  4. Marit Roland (51), prodekan utdanning/fungerende dekan

I slutten av april ble det offentliggjort at det var tre søkere til stillingen, etter at en søker trakk søknaden sin.

Siden den gang har enda en søker trukket seg, en mannlig søker som var unntatt offentlighet.

— Saken er utsatt siden styret ønsket mer utfyllende informasjon. Saken vil bli behandlet i neste ordinære styremøte 17. juni, svarer styreleder Maren Kyllingstad, Khrono på sms.

To kandidater igjen

Høgskolen står dermed igjen med to kandidater: Jens Petter Madsbu (59) og Marit Roland (51). Sistnevnte er konstituert i dekanstillingen.

Både Madsbu, som er førsteamanuensis og Roland, som er høyskolelektor, er interne søkere. Den ene med og den andre uten doktorgrad.

Etter det Khrono kjenner til innstilte innstillingsutvalget, som ble ledet av tidligere rektor Kathrine Skretting, enstemmig Marit Roland til stillingen, men fikk altså innstillingen i retur fra høgskolestyret.

Førsteamanuensis Jens Petter Madsbu vil bli dekan på Handelshøyskolen i Innlandet.
Førsteamanuensis Jens Petter Madsbu vil bli dekan på Handelshøyskolen i Innlandet.
Høyskolelektor Marit Roland, konstituert dekan ved Handelshøyskolen i Innlandet har søkt dekanjobb.
Høyskolelektor Marit Roland, konstituert dekan ved Handelshøyskolen i Innlandet har søkt dekanjobb.

Det skal være ulike oppfatninger om man skal legge mest vekt på ledererfaring eller førstekompetansen i stillingen. Flere ansatterepresentanter i styret skal også ha blitt erklært inhabile i saken fordi de jobber på samme fakultet som søkerne.

Avgjøres 17.juni

Etter opprinnelig plan skulle styret ansette ny dekan torsdag 27. mai, men beslutningen ble utsatt. Det kommer fram av en internmelding på høgskolens nettsider.

Leder i innstillingsutvalget, tidligere rektor Kathrine Skretting skriver i en tekstmelding til Khrono at hun overlater til styreleder å kommentere saken.

Handelshøgskolen Innlandet tilbyr bachelor- og masterstudier innen økonomi og samfunnsvitenskap, samt flere årsstudier og mindre studieenheter. Fakultetet har studiesteder på Lillehammer og på Rena og har cirka 200 ansatte og totalt cirka 6000 studenter.

Det er fem institutter på fakultetet, og i tillegg er forskningsinstituttet Østlandsforskning en del av fakultetet.

Endringslogg:

29. mai, kl 11.36: Saken er oppdatert med kommentar fra styreleder.

29.mai kl.12.49: Saken er oppdatert med flere opplysninger rundt tilsettingsprosessen

29.mai kl.14.49: Saken er oppdatert med at leder i innstillingsutvalget, Kathrine Skretting, henviser til styreleder for kommentar til saken.

Powered by Labrador CMS