avgang

UiB-direktør går på dagen

Avdelingsdirektør Ørnulf Lillestøl ved Det psykologiske fakultet ved Universitetet i Bergen går av på dagen etter uenighet med direktør Robert Rastad ved UiB.

Avdelingsdirektør Ørnulf Lillestøl ved Det psykologiske fakultet på Universitetet i Bergen går etter det Khrono erfarer av på dagen.
Publisert Oppdatert

(Saken blir oppdatert.)

Avgangen til avdelingsdirektør Ørnulf Lillestøl ved Det psykologiske fakultet ved Universitetet i Bergen (UiB) ble offentliggjort fra UiB i dag.

Lillestøl ble ansatt på UiB i mars 2018 som avdelingsdirektør på Det psykologiske fakultet. Han kom da fra stillingen som rådmann i Selje kommune.

Etter det Khrono har grunn til å tro vil Lillestøl få permisjon uten arbeidsplikt ut 2023.

— Jeg kan ikke kommentere noe av dette, dere får snakke med universitetsdirektør Robert Rastad, sier Lillestøl i en uttalelse til Khrono.

Uenig med direktøren

Bakgrunnen for avgangen skal være uenighet mellom universitetsdirektør Robert Rastad og Lillestøl når det gjelder drift og utvikling av Det psykologiske fakultet.

— Fortsatt utvikling og best mulig drift av fakultetet forutsetter et tett og nært forhold som bidrar til god samhandling. Universitetsdirektør og fakultetsdirektøren har, på enkelte områder, ulikt syn på sentrale forhold som er viktige for videre drift av fakultetet, og har etter samtaler og møter kommet frem til at Lillestøl skal fratre stillingen som fakultetsdirektør, sier Rastad i en uttalelse til Khrono.

Rastad opplyser at Lillestøl fratrer jobben fra i dag. Det er assisterende fakultetsdirektør Ove Borge som vil fungere som fakultetsdirektør inntil videre. I tillegg vil stillingen bli lyst ut med det første.

Samtaler over tid

— Kan du si noe mer om bakgrunnen for Lillestøls avgang?

— Vi er enige om den formuleringen som ligger i det jeg har sagt. Vi har hatt samtaler og møter over noe tid der resultatet blir at Lillestøl fratrer sin stilling fra i dag, sier Robert Rastad.

Powered by Labrador CMS