Professor Arne Krumsvik blir ny rektor ved Høyskolen Kristiania 1. august 2018.

Krumsvik ny rektor på Kristiania

Ny rektor. Professor Arne Krumsvik blir ny rektor på Høyskolen Kristiania og tar på seg jobben med å lage Norges første private universitet.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Styret ved Høyskolen Kristiania har tilsatt professor Arne H. Krumsvik som ny rektor fra 1. august 2018.

— Dette føles veldig bra, sier han til Khrono.

— Du har tidligere ment at Oslo er for liten for to universiteter, nå tar du jobben med å lage et tredje?

— Jeg tror HiOA og UiO burde sette seg ned sammen og se på arbeidsdeling, sier han, og nevner medier og journalistikk som eksempler på overlappende fagfelter.

Å få være med å lage Norges første arbeidslivs-universitet takker man ikke nei til.

Arne Krumsvik

— Det er plass til to universiteter, ett offentlig og ett privat, legger Krumsvik til.

— Så du mener at HiOA og UiO burde fusjonere?

​— Ja.

Privilegert

Krumsvik kommer fra stillingen som instituttleder ved Institutt for medier og kommunikasjon ved Universitet i Oslo (UiO), i tillegg til en professor II-stilling ved Westerdals Oslo ACT.

Han har også lang fartstid som leder i næringslivet, blant annet som nettsjef i både VG og Dagbladet, og sjefredaktør i kanal 24, Romerikes Blad og Scandinavia Online. Han var også styreleder i Khrono til og med 2016.

— Var det for mye akademia og for lite kommersialitet på UiO?

— Nei, på ingen måte. Noen ganger får man bare et tilbud man ikke kan si nei til. Å få være med å lage Norges første arbeidslivsuniversitet takker man ikke nei til, sier han, og fortsetter:

— Jeg går fra å være privilegert og jobbe med dyktige mennesker her, til å være privilegert og jobbe med dyktige mennesker, med litt andre arbeidsoppgaver.

Les også: Tror HiOA som universitet vil svekke UiO

Første arbeidslivsuniversitet

Krumsvik tiltrer som rektor 1. august 2018, samme dag som Høyskolen Kristiania og Westerdals Oslo ACT vil være en fullt sammenslått høgskole. Den nye høgskolen har ambisjon om å bli Norges første arbeidslivsuniversitet, en oppgave Krumsvik tar fatt på med stor iver.

— Jeg vil jobbe aktivt med realiseringen av universitetsplanene fra første dag. Det betyr at vi må styrke oss akademisk, samtidig som vi fortsetter å gi studentene en relevant utdanning som gjør dem attraktive på arbeidsmarkedet, forteller Krumsvik i en pressemelding.

Les også: Utvikler første private universitet

Styreleder ved Høyskolen Kristiania, Peter Wesenberg, er godt fornøyd med valget.

— Styret har vært opptatt av å finne en rektor som kan være med på å løfte Høyskolen Kristiania og nå de ambisjonene vi har satt oss om å bli et arbeidslivsuniversitet med vekt på både akademisk tyngde og det praksisnære. Krumsvik har en spennende bakgrunn som kombinerer akademia med næringslivserfaring . Han har også bred ledererfaring fra ulike miljøer. Med dette utgangspunktet, mener styret at han er rett person for jobben, avslutter Wesenberg pressemeldingen.

Fakta

Kristiania + Westerdals

Høgskolen Kristiania og Westerdals Oslo Act har skrevet under en intensjonsavtale om at Kristiania skal kjøpe Westerdals.

Avtroppende rektor​ Trond Blindheims plan er at de to institusjonene Westerdals og Kristiania sammen vil bli en arbeidslivshøgskole, før de etterhvert blir et privat arbeidslivsuniversitet.

Kristiania består i dag av den tidligere Markedshøyskolen, Helsehøyskolen, Den kreative høyskolen og nettstudiene NKS.

Westerdals har utdanninger i teknologi, kommunikasjon og kunstfag.

Til sammen vil de to høgskolene få nærmere 10.000 studenter.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS