romteknologi

UiT blir medeier i Jordobservasjon Tromsø

Sammen med Kongsberg Satellitt Services (KSAT) og Tromsø kommune blir UiT Norges arktiske universitet medeier i Jordobservasjon Tromsø AS.

Gleder seg til mer samarbeid om jordobservasjon: Fra venstre: Jan Petter Pedersen, KSAT, Yngve Vassmyr, daglig leder Jordobservasjon Tromsø AS, Camilla Brekke, styreleder Jordobservasjon Tromsø AS og prorektor UiT, Pål Julius Skogholt, Tromsø kommune.
Publisert

Selskapet Jordobservasjon Tromsø skal jobbe for å få etablert et nasjonalt senter for jordobservasjon – i Tromsø.

— Sammen med Tromsø kommune og KSAT vil UiT gjennom dette formålsselskapet arbeide for å få etablert et nasjonalt senter for jordobservasjon i Tromsø, sier prorektor forskning og utvikling ved UiT Norges arktiske universitet, Camilla Brekke, som allerede er styreleder i selskapet, i en pressemelding fra universitetet.

Glad universitetet blir med

Tromsø kommune er vertskommune og ønsker UiT velkommen inn som medeier.

— Dette vil forsterke selskapet ytterligere og gjøre oss enda bedre rustet for den viktige jobben som står foran oss, sier Pål Julius Skogholt, styremedlem fra Tromsø kommune, is amme pressemelding.

KSAT er en stor internasjonal kommersiell aktør innen romteknologi.

— Tromsø kommune og KSAT er svært glad for at UiT innlemmes som eier i Jordobservasjon Tromsø AS. Dette vil styrke selskapet i arbeidet med å etablere det nasjonale sentret i Tromsø, sier Jan Petter Pedersen, styremedlem fra KSAT.

Vil ha senter i Tromsø

I pressemeldingen blir det trukket fram at satellittobservasjoner er nøkkelen til effektiv og bærekraftig overvåking av klima og miljø og forvaltning av hav- og islagte områder.

Regjeringen har gjennom Hurdalsplattformen gjort det klart at de har ambisjoner om å opprette et nasjonalt senter for jordobservasjon, og at dette bør ligge i Tromsø. Der er det allerede etablert et miljø for romteknologi, med mer enn 400 arbeidsplasser og en årlig omsetning på over 1,5 mrd. kroner.

Yngve Vassmyr er daglig leder i Jordobservasjon Tromsø og jobber for å koordinere innsatsen for å få realisert planene om et nasjonalt senter i Tromsø.

— Det er veldig bra at vi får UiT inn i selskapet, med den tyngden de har innen forskning, utdanning og historikken knyttet til studier av det nære verdensrom og jordobservasjon. Den kompetansen er det viktig å få inn i eierskapet, sier Vassmyr i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS