koronastengt

Universitetet i Oslo åpner lesesaler

Universitetet i Oslo åpner flere av sine lesesaler, men anbefaler studentene som vil benytte lesesalene å teste seg to ganger i uka.

2. mars startet SiO Helse hurtigtesting av studenter og ansatte ved Universitetet i Oslo. Nå utvides tilbudet.
Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag åpnet lesesalene i to av byggene på campus på Blindern, i tillegg til til egne lesesalsplasser for masterstudenter.

Universitetet i Oslo jobber også for å åpne lesesalene ved Det juridiske fakultet tirsdag.

– Vi har jobbet intenst for å få på plass et forsvarlig tilbud for studentene etter at smittetallene igjen økte voldsomt i vår region. Vi har hatt tett dialog med helsemyndigheter og Oslo kommune og forsterker nå testing slik at vi kan ha åpne lesesaler i en situasjon med høyt smittetrykk, sier rektor ved Universitetet i Oslo, Svein Stølen i en nyhetssak på uio.no.

Universitetet i Oslo stengte på eget initiativ sine bygninger for studenter tirsdag 16. mars. Det skjedde etter at regjeringen kvelden før ga universiteter og høgskoler i Viken beskjed om å stenge.

Undervisningen ved UiO ble samtidig heldigital foreløpig fram til 11. april. Også Universitetsbiblioteket stengte, men med en henteordning for bøker.

OsloMet gjorde ikke som Universitetet i Oslo. Der holder Oslo-campusen åpen, mens universitetets campus Kjeller og Sandvika ble stengt.

Øker testkapasiteten

Universitetet i Oslo anbefaler studenter som ønsker å benytte seg av tilbudet om åpne lesesaler å teste seg to ganger i uka.

– Vi har sett før at studentene gjør det de kan for å bidra til å holde smitten nede og campus åpen. Det vet jeg de vil fortsette med, sier Stølen.

UiO melder nå at kapasiteten for hurtigtestingen for symptomfrie studenter og ansatte på Blindern dobles. I tillegg jobbes det for å åpne en teststasjon i sentrum fra tirsdag 23. mars.

I motsetning til i Viken har studenter ved UiO gitt tilgang til byggene for studenter som trenger ferdighetstrening eller gjøre laboratorieforsøk for å opprettholde studieprogresjonen. Universitetsbiblioteket er fortsatt stengt.

– På grunn av den økende smitten i Oslo har vi gått igjennom tiltakene vi har ved UiO og hatt dialog med helsemyndighetene og kommunen. Det har vært svært viktig for oss å opprettholde tilgang for studenter som trenger tilgang til lab og ferdighetstrening. Vi vet også hvor viktig lesesalene er og har nå funnet løsninger vi mener er forsvarlige, sier rektor Svein Stølen.

Powered by Labrador CMS