nye tiltak fra regjeringen

USN stenger ned i Vestfold

All undervisning blir digital og pålagt hjemmekontor for ansatte og studenter ved Campus Vestfold ved Universitetet i Sørøst-Norge fra fredag.

Campus Vestfold ved Universitetet i Sørøst-Norge blir nedstengt til tidligst 16.mars.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Campus Vestfold, er største studiestedet ved Universitetet i Sørøst-Norge, og ligger på Bakkenteigen mellom Horten og Tønsberg. Fra og med i morgen fredag 5.mars er all undervisning digital, og ansatte skal arbeide på hjemmekontor, minst fram til 16.mars, melder USN på sine hjemmesider.

7 campuser følger oppsatt timeplan

De stenger ned etter at helsemyndighetene har registrert betydelig økning i smitte av den engelske virusvarianten i kommunene Færder, Holmestrand, Horten, Larvik, Sandefjord og Tønsberg.

Annonse

BLI VARSLET OM SISTE NYTT
Last ned Khrono-appen og få varsel om de viktigste nyhetene - både nasjonalt og nær deg
-

Etter ønske fra kommunene, og anbefaling fra statsforvalteren, Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet, iverksetter regjeringen regionale tiltak fra midnatt, natt til fredag 5. mars. Tiltakene varer til og med tirsdag 16. mars.

– De seks kommunene har en raskt økende smittetrend, og det er ukjent smittevei til flere av de smittede. Dette er dessuten et område hvor det er stor mobilitet mellom kommunene. Regjeringen har derfor etter ønske fra kommunene besluttet å innføre regionale tiltak, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie, ifølge en pressemelding torsdag.

Det vil gjøres en ny vurdering innen tiltakene løper ut.

Universitetets øvrige sju campuser følger en timeplan med både undervisning på campus og digital undervisning. Ansatte på disse campusene, blant annet i Drammen og Telemark, kan arbeide på hjemmekontor hvis oppgavene kan utføres hjemmefra.

Økt smitte

Det er en betydelig økning i smitte av den engelske virusvarianten i kommunene Færder, Holmestrand, Horten, Larvik, Sandefjord og Tønsberg. Etter ønske fra kommunene, og anbefaling fra statsforvalteren, Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet, iverksetter regjeringen regionale tiltak fra midnatt, natt til fredag 5. mars. Tiltakene varer til og med tirsdag 16. mars.

Det vil gjøres en ny vurdering innen tiltakene løper ut.

Regjeringen har besluttet å innføre tiltaksnivå A (særlig høyt tiltaksnivå) i følgende kommuner:

  • Færder
  • Tønsberg

Det er det samme som gjelder i blant annet Oslo og innebærer at lokalene ved universiteter, høyskoler og fagskoler stenges for alle studenter og undervisningen gjøres digitalt.

Tiltaksnivå A (Særlig høyt tiltaksnivå er regulert i covid-19-forskriftens kap. 5A)

Regjeringen har besluttet å innføre tiltaksnivå B (høyt tiltaksnivå) i følgende kommuner:

  • Holmestrand
  • Horten
  • Larvik
  • Sandefjord

Tiltaksnivå B (Høyt tiltaksnivå er regulert i covid-19-forskriftens kap. 5B).

Powered by Labrador CMS