Nytt om folk

Utdannings­forbundet valgte enstemmig ny leder

Geir Røsvoll tar over etter Steffen Handal, som gir seg etter åtte år som leder.

Leder av Utdanningsforbundet, Geir Røsvoll (til høyre), sammen med avtroppende leder Steffen Handal (til venstre).
Det er full fart framover for ny leder av Utdanningsforbundet, Geir Røsvoll (til høyre), sammen med avtroppende leder Steffen Handal (til venstre).
Publisert Oppdatert

Landsmøtet til Utdanningsforbundet pågår denne uken fra mandag til torsdag. Allerede tirsdag sto leder- og nestledervervet for tur på agendaen. Innstilt som leder var Geir Røsvoll, med første nestleder Anne Marie Milo Lorentzen og andre nestleder Thom Jambak.

Som forventet gikk dette valget fort gjennom. Ingen hadde tegnet seg til talelista, og det var heller ingen motkandidater. Ingen protesterte mot å votere i plenum, og vipps var 55-åringen valgt til leder.

Han ble klappet inn i to minutter i strekk. En tydelig rørt Røsvoll tok imot applausen.

— Jeg er klar og veldig motivert for å lede arbeidet i sentralstyret, sa han fra talerstolen.

Røsvoll har jobbet 18 år som lærer, og hatt ulike verv i Utdanningsforbundet i Trondheim. Fra 2019 har han vært fylkesleder i Utdanningsforbundet Trøndelag.

Vil benke inn Malkenes

Før sommeren var det seks navn på lista til ledervervet. Simon Malkenes var en av dem, og han var bemerket på grunn av sin historikk i offentlig debatt.

— Jeg har stått i og ikke minst vunnet fram i mange tøffe kamper. Jeg håper at erfaringen jeg sitter på gjør meg til en god kandidat, men det er også mange andre gode kandidater. Det blir veldig spennende å følge med på prosessen fremover, sa Malkenes til Khrono i august

Malkenes ble ikke innstilt til toppjobben, og heller ikke som nestleder eller til sentralstyret. Onsdag velges etter planen sentralstyret, og lektor Roar Ulvestad har i en kronikk i Utdanningsnytt tatt til orde for at Malkenes bør benkes inn. Ulvestad syns det var sjokkerende at ikke Malkenes ble tatt med i komiteens utkast.

— Simon på laget er en garantist for faglig dybde og smittende faglig engasjement. Jeg skjønner ikke at vi kan ta oss råd til dette, jeg ser få, om noen, som kan gi tilsvarende bidrag inn i organisasjonens arbeid med profesjonsspørsmål, skrev Ulvestad. 

Endringslogg. Kl. 07:05 den 8. november er det rettet fra Terje Vilno og Ann Mari Milo Lorentzen til  Anne Marie Milo Lorentzen og Thom Jambak som ble valgt inn som henholdsvis første og andre nestleder. 

Powered by Labrador CMS