EU-sjefens bestilling: Forskningsråd for KI. Lov om fri flyt av forskere. Felles europeisk grad. 18. september 2024 - 15:22
Ina strøk fordi hun ikke fant noen å skrive oppgave med. Nå vil hun hjelpe andre 16. september 2024 - 07:02
UiO-ansatt til sak etter «en usedvanlig og unødvendig brutal oppsigelsesprosess» 15. september 2024 - 03:37
Ber Stortinget si nei til å fjerne forskningskrav Utdanningsforbundet og Forskerforbundet håper i det lengste at Stortinget vil stoppe forslaget om å fjerne forskningskravet i dosentstigen.
Få barnehagelærere med master jobber i barnehagen. — Sløsing Ved utgangen av 2023 var bare 28 prosent av barnehagelærerutdannede med mastergrad ansatt i en barnehage. Utdanningsforbundet ber om konkrete tiltak.
Senterpartiet misforstår kritikken av profesjonsmeldingen Hvis målet er gode profesjonsutdanninger, bør Stortingets saksordfører slutte å vranglese kritikken av profesjonsmeldingen.
Lytt til sektoren — bevar opprykksordningen På vegne av ansatte ved universiteter og høyskoler vil vi gi klar beskjed til regjeringen: Legg bort forslagene som svekker dosentløpet og profesjonsutdanningene.
Jeg vil at faget mitt skal utvikles — akademisk og profesjonsrettet Vi risikerer et A-lag som blir de som driver med forskning og et B-lag som underviser studentene. En slik ordning vil jo ikke bidra til en syntese mellom profesjonskunnskap og akademisk kunnskap, skriver Utdanningsforbundet.
Utdanningsforbundet: — En rasering av profesjonsutdanningene Våre barn fortjener godt kvalifiserte lærere fra en forskningsbasert og praksisrettet profesjonsutdanning på masternivå. Det holder ikke med en billig quick fix og en lærerutdanning som tilbyr en liksom-master.
Sykepleierleder: — Vi trenger mer, ikke mindre akademisering Både Norsk Sykepleierforbund og Utdanningsforbundet rykker ut mot statsråd Oddmund Hoel. — Billig innsalg. Historieløst, er blant beskrivelsene deres om «akademiserings-grøfta» som statsråden vil opp fra.
Utdanningsforbundet: — Legg forslaget til forskriftsendring i skuffen noen måneder Jeg er bekymret for at den nye forskriften for kompetanse og karrierebygging vil bidra til at de faglig ansatte splittes, og at det lages kunstige A- og B-lag.
Lærerutdanning er nøkkelen i rekrutteringskrisa Vi skal bygge institusjoner for lærerutdanning i et 30-årsperspektiv. Det er en investering i framtida. Da må rammevilkårene være forutsigbare, skriver påtroppende leder i Utdanningsforbundet.
— Arbeidsforhold og lønnsnivå er viktigere enn om man kalles lektor eller ikke Skal alle være lektorer? Stipendiat utfordret Utdanningsforbundet i en kronikk — her kommer svar.
Nyvalgt leder: Det må mer enn ord til for å få til ei kraftig satsing på rekruttering til læreryrket Det må mer enn ord til for å få til ei kraftig satsing på rekruttering til læreryrket, mener påtroppende leder Geir Røsvoll i Utdanningsforbundet.
Utdanningsforbundet valgte enstemmig ny leder Geir Røsvoll tar over etter Steffen Handal, som gir seg etter åtte år som leder.
Utdanningsforbundet debatterer lærerutdanningene: Frykter for store forskjeller Utdanningsforbundet mener det kan være risiko knyttet til mer selvstendighet blant lærerutdanningene.
Hva med samfunnsoppdraget, rektor Hanne Solheim Hansen? Som øverste leder har rektor et samfunnsoppdrag, og bør lytte til egen fakultetsledelse, fagforeninger og fagmiljø. Om ikke, får vi håpe at styret ved Nord universitet viser klokskap i morgendagens styremøte.
Skoler i Nord-Norge sliter med å skaffe lærere. Men rektor vil kutte i lærerutdanningene Hvis rektor Hanne Solheim Hansen får det som hun vil, vil det ikke være mulig å ta campusbasert lærerutdanning mellom Levanger og Tromsø neste år. Fagforeningene raser.
Malkenes vil bli leder: — Har stått i mange tøffe kamper Steffen Handal trer av som leder for Utdanningsforbundet etter åtte år. Fem menn og en kvinne har takket ja til å stille til valg som ny leder.
Lærerkrisa må løses i fellesskap Hovedansvaret for rekrutteringskrisa til læreryrket ligger først og fremst hos arbeidsgiver, mener Utdanningsforbundet.
Fikk råd om lærerutdanningene: — Vi har et stort arbeid foran oss Kunnskapsminister Tonje Brenna og forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe fikk råd fra sektoren om hvordan få flere til å bli lærere. — Det kom mange gode ideer, sier Brenna.
Skole og lærerutdanning: Hva må gjøres? Æsøy, Helsvig, Aas og Bjarnø kommer i innlegget med konkrete tiltak for å forbedre den statlige styringen av skolen.
Forbundsleder: Noe må gjøres for å få flere til å fullføre utdanningsløpet Langt ifra alle som starter på lærerutdanningen, fullfører hele utdanningsløpet. Noe må gjøres, mener forbundsleder Steffen Handal.
Forskjellene i småskolen øker I Troms og Finnmark blir det flere kommuner som har økende andel med ufaglærte lærere for de minste barna.
Opptak til lærerutdanning mens lærere streiker – lærerne taper likevel ‘markedsandel’ i søkermassen Lærermangelen skyldes et misforhold mellom den lønn KS er villig til å gi lærerne, og de opptakskrav regjeringen fastsetter, skriver Karl Øyvind Jordell.
Nå kan noen studenter tjene mer uten at stipendet må vike Studenter som jobber i skolen, barnehagen og helsetjenesten skal få tjene mer uten at stipendet blir redusert, sier regjeringen. Norsk studentorganisasjon spør hvorfor ikke flere grupper får unntak.
Tett på lærarutdanning i distriktet: Utfordringar og løysingar Ei aukande urbanisering av lærarutdanning vil forsterka lærarmangelen i distrikta, skriv ti vitskapleg tilsette ved Høgskulen på Vestlandet, campus Stord.
Uryddige arbeidsforhold ved universitet og høgskoler Det er forsiktig sagt mye å ta tak i for å få ryddige og ordentlige forhold rundt arbeidstid, undervisnings og forskningstid i UH-sektoren.
Lærerutdanningens visjoner og virkeligheter i valgkampens hete Bruken av ukvalifiserte lærere i grunnskolen burde bekymre oss alle, skriver innleggsforfatterne.
Her må ansatte og studenter ha gyldig koronapass for å komme inn — Det kan være at tiltaket anses som nødvendig som følge av vaksinemotstand, sier leder av Universitets- og høgskolerådet, Sunniva Whittaker.
Superlærerordning blir permanent. Men fagforeningen liker det ikke Regjeringen vil gjøre ordningen med såkalte lærerspesialister permanent. Nei, sier Utdanningsforbundet.
Debatt om barnehageforsking:— Har stukke handa i eit vepsebol Fleire barnehageforskarar seier at dei har fått krass kritikk, men aldri så voldsomt som det høgskulelektor Hanne Fehn Dahle vert møtt med.
Debatt: Nei til Super League i høyere utdanning Atle Simonsen slår til lyd for å opprette medisinutdanning i Stavanger og mener motbøren fra de rike og eldre universitetene er feilslått og urimelig.
Å bli lærer, med korona som innsats Så lenge det er institusjonene som bestemmer når praksisperiodene skal være, må også de være ansvarlige for våre liv, og vår helse.
Fagforeiningar fryktar fåmannsvelde ved Nord universitet — Vi blir meir og meir styrt som ei bedrift og ikkje eit universitet, seier hovudtillitsvald i Forskerforbundet ved Nord universitet, Terje Fallmyr.
Endringer i NLA Høgskolens styre og styringsmåte er helt nødvendig Åpent brev. Fagforeninger ved NLA Høgskolen med åpent brev til rektor og styret ved høgskolen. De stiller seg bak kritikken av seminar om helbredelse av homofile på høgskolen og krever endringer.
Høgskolelektorene nevnes knapt FoU-tid. Diskusjonen om forskningstid blir ekstra tilspisset i wannabe-universiteter med anstrengt økonomi, skriver leder i Utdanningsforbundet ved Høgskolen i Innlandet.
En sterk lærerprofesjon er største vernet mot klåfingra politikere Sommer. — Vi må ha flere lærere som har opplevd dagens skole inn i lærerutdanningen. Ikke bare rene akademikere, mener Steffen Handal, men har ser også gjerne flere lærere med PhD.
Lærermaster, forskning og internasjonalisering er viktig Lærermaster. Skolenes landsforbund skjønner ikke behovet for masterkompetanse for nyutdannete lærerne, skriver Torberg Falch ved NTNU.
Jeg vil ikke snu, jeg vil videre! Master. Jeg vil gjerne ha med Skolenes Landsforbund på en politikk som bidrar til å gjøre akademia mer relevant for barnehage og skole, skriver Steffen Handal.
Feirer den akademiske friheten for læreren i dag Ledere i Utdanningsforbundet og Forskerforbundet minner om at det i dag er 20 år siden UNESCO vedtok «Recommendation concerning the Status of Higher–Education Teaching Personnel».
Lokal lønnsdannelse holder kvalitet nede Med sentral lønnsdannelse som bærebjelke og noen lokale tillegg på toppen, ville en ved lærerutdanningene oppleve et helt annet påtrykk av erfarne pedagoger på søkerlistene, mener Roar Ulvestad i Utdanningsforbundet.
Vil ha krav om fire i snitt for alle lærerstudenter De vil kreve master av ledere i barnehagene og de vil at lærerstudenter må ha fire i snitt for å komme inn på utdanningen. I helgen hadde Pedagogstudentene landsmøte.
Nyeste artikler
Satte fyr på hatten under forelesning i protest mot kutt
Vedtok nye etiske retningslinjer for innkjøp
EU-sjefens bestilling: Forskningsråd for KI. Lov om fri flyt av forskere. Felles europeisk grad.
Nye felles fuskeregler vedtatt
KI er nøkkelen til bedre forskningskommunikasjon
Mest lest
Ina strøk fordi hun ikke fant noen å skrive oppgave med. Nå vil hun hjelpe andre
Ansatte og studenter kan ha blitt utsatt for livsfarlig asbest på NTNU
Hagtvet har rett. Universitetene er rammet av råte
Nå kommer Norges 11. universitet
UiO-ansatt til sak etter «en usedvanlig og unødvendig brutal oppsigelsesprosess»