valgbråk ved Uit

Utsetter studentvalget etter listebråk

En dag før valgstart utsetter studentparlamentet ved UiT Norges arktiske universitet årets studentvalg.

UiT Norges arktiske universitet skulle hatt valg til studentparlamentet allerede fra 11.mars. Nå er det utsatt.
Publisert

Fredag 11. mars skulle studentvalget ved UiT Norges arktiske universitet starte. Men de siste dagene har det vært konflikt om håndteringen av valget etter Sosialdemokratisk liste (Sosdem) ikke kom med som en av de fire listene å stemme på.

Torsdag ettermiddag gikk Studentparlamentet ved UiT ut med en melding om at de utsetter valget. Og planlegger nytt valg i april.

— Jeg støtter kontroll- og organisasjonskomiteens avgjørelse og jeg håper dette fører til at vi til slutt får gjennomført et studentvalg som holder den kvaliteten som studentene fortjener, sier Victor Zimmer, leder av Studentparlamentet, i en pressemelding.

Rakk ikke fristen ifølge komite

I avisen ITromsø gikk Sosdem ut torsdag og sa de følte seg utestengt. Ifølge reglementet for valget må listene med dem som stiller til valg være innlevert «innen to uker før første valgdag». Ifølge kontrollkomiteen betydde det at listene måtte være inne klokken 23.59 torsdag 24. februar. Sosdem tolket disse to ukene annerledes og regnet med det da var fredag 25. februar.

«Derfor sendte vi inn vår liste fredag 25. februar, først kl. 00.13. Så fikk vi noen som ville melde seg opp i siste liten og sendte en revidert versjon kl. 22.11», heter det i Sosdems klage til kontrollkomiteen.

Dette rotet førte til at Grå Liste og Venstrealliansen trakk seg fra valget i solidaritet med Sosdem onsdag kveld.

– Vi mener flest mulig stemmer bør bli hørt i studentdemokratiet, og da var det ganske enkelt å komme til enighet om at vi ønsker et nyvalg, slik Sosdem også ønsker, sier Ida Rabben Trælnes i Grå Liste til ITromsø.

Vil ha tydelig frist

Kontroll- og organisasjonskomiteen i Studentparlamentet peker på at det i forkant av studentvalg skal gjennomføres et tilfredstillende informasjonsarbeid, og at dette er noe som ikke er godt nok gjennomført i forbindelse med årets valg.

Ny valgdato vil komme i etterkant av neste møte i Studentparlamentet 31. mars. I pressemeldingen opplyses at at frist for levering av lister vil bli opplyst tydelig på Studentparlamentets nettsider etter det møtet.

Powered by Labrador CMS