Debatten om målstying i akademia har gått mellom Høgskolen i Innlandet Noralv Veggeland, og statssekretær Bjørn Haugstad (i midten). Her sammen med NSO-leder Marianne Andenæs (til venstre) og Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (til høyre). Foto: Ketil Blom Haugstulen

Avsluttende ord om målstyring

Siste innlegg i debatten om målstyring i akademia. Høgskolen i Innlandets Noralv Veggeland oppsummerer debatten.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Debatten med Statssekretær Bjørn Haugstad om utviklingsplaner og  målstyring av Universiteter og Høyskoler avsluttes også fra min side.

Det vi har lært og fått bekreftet er at målstyring er statens styringsverktøy, og at universitet- og høgskolesektoren nå for fullt skal av regjeringen underlegges dette styringsverktøyet. Utviklingsavtaler for den enkelte institusjon er bærebjelken i målstyringsreformen. Det vil bli gitt belønning over budsjett til institusjonene og til professorer som realiserer målene. Ellers, gi tross alt ikke Gudmund Hernes skylden for målstyringshysterier. Han har andre ting å svare for på andre nivåer i utdanningssystemet.

Les også:

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS