valg

Velger ny rektor i februar

Det er lyst ut rektorvalg ved Universitetet i Agder. Sunniva Whittaker vurderer fortsatt om hun skal stille for en ny periode.

Sunniva Whittaker vant rektorvalget i 2019. Nå er hun i tenkeboksen og vurderer om hun skal stille til valg for en ny periode.
Sunniva Whittaker vant rektorvalget i 2019. Nå er hun i tenkeboksen og vurderer om hun skal stille til valg for en ny periode.
Publisert

Styret ved Universitetet i Agder vedtok i september at universitetet fortsatt skal ha valgt rektor.

Rektor og prorektor skal velges under ett med én felles valgplattform og valget vil skje i perioden 20.- 26. februar.

Fristen for å stille som kandidater til rektorteamet er 22. januar. For å stille til valg, må kandidatene være foreslått av en gruppe på minst 10 ansatte og/eller studenter.

— Det er første gangen vi har et rektorvalg som dette, så jeg håper vi får flere gode kandidater å velge mellom, sier valgstyrets leder Veslemøy Rabe til uia.no.

Whittaker: Tenker på det

Dagens valgte rektor Sunniva Whittaker vil foreløpig ikke opplyse om hun stiller for en ny periode.

— Jeg tenker på det og bestemmer meg i løpet av de neste to ukene, sier hun i en sms til Khrono.

Ved valget i 2019 stilte Whittaker mot professor Stephen Seiler, som da var viserektor for forsking, formidling og innovasjon.

Resultatet ble at Whittaker vant med 68,37 prosent av stemmene.

«Mer forutsigbart»

Universitetsstyret vedtok i september med 10 mot 1 stemme å fortsette med valgt rektor. Styret vedtok deretter enstemmig å endre modellen, slik at rektorkandidater stiller til valg sammen med en prorektor.

Argumentet var blant annet at dette vil gjøre det mer forutsigbart hvordan rektoratet vil se ut. Et annet argument var at det kan være lettere å få med eksterne kandidater i team med en intern kandidat, og det kan bli tydelig ut fra valgplattformene hva rektoratet ønsker å oppnå.

Dette er videre tidsplan:

  • 2.- 22. januar: Periode for å fremme kandidater
  • 23. januar - 7. februar: Valgkamp
  • Uke 6: Kandidatene presenteres av valgstyret internt på UiA
  • 20.- 26. februar: Første valgomgang
  • 6. - 10. mars: Eventuell andre valgomgang
Powered by Labrador CMS