studentdemokrati

Venstrealliansen vant studentvalg i Bergen

Venstrealliansen fikk flest representanter i studentparlamentet ved UiB for tredje år på rad.

Uten mulibhet til å treffes fysisk er dette bildet som viser årets venstreallianse.
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med 21,7 prosent av stemmene får Venstrealliansen inn fem kandidater i studentparlamentet ved Universitetet i Bergen neste studieår. Sosialdemokratene får inn fire representanter. Dette ble klart torsdag ettermiddag, da årets digitale studentvalg ble avsluttet.

Valgkamp uten å møtes

— Dette er helt fantastisk. Det er utrolig hyggelig å vite at man har tillit hos studentene, sier en veldig glad Augusta Moen Opsahl.

Augusta Moen Opsahl og Venstrealliansen vant valget for tredje år på rad.

Hun er førstekandidat for Venstrealliansen.

Opsahl sier at årets valgkamp har vært veldig spesiell.

— Korona-utbruddet skjedde akkurat da vi skulle sette sammen listen til årets valg, så det er ikke alle som kjenner hverandre, sier hun.

— Hva blir den viktigste saken det kommende året?

— Vi har tre hjertesaker: Et grønt og bærekraftig universitet, et mer rettferdig opptakssystem og et universitet som tar studentenes psykiske helse på alvor. Det siste er ekstra viktig i den tiden vi er inne i nå, sier Opsahl.

Bedre enn i Oslo

Resultat fra valg til studentparlamentet UiB 2020

Liste Oppslutning Representanter
Venstrealliansen21,7 %5
Sosialdemokratene16,4 %4
Blå liste15,3 %4
Realistlista13,5 %3
Grønn liste13,2 %3
Liberal liste9 %2
Generell studentallianse7 %2
Gul liste4 %1

Valgoppslutningen ved UiB var på 15,4 prosent. Det er betre enn ved Universitetet i Oslo, som offentliggjorde sine resultat onsdag kveld. Der var valgoppslutningen på 12,86 prosent, det svakeste på ti år. En heldigital valgkamp får skylden. Også ved UiO var det Venstrealliansen som ble valgvinner.

— Jeg er stolt over studentdemokratiet ved UiB, sa avtroppende leder Andreas Trohjell før resultatene ble avslørt.

Men også ved UiB har valgoppslutningen gått noe ned.

Nytt år i styret

Ved UiB var det også valg av representanter til universitetsstyret. Både Gard Aasmund Skulstad Johanson og Lise Carlsen stilte til valg for andre år på rad, selv om Carlsen sa i valgkampen at hun egentlig ønsker seg en varaplass.

Gard Skulstad Johanson gleder seg over å være gjenvalgt til universitetsstyret.

Det får hun. Johanson ble valgt som mannlig kandidat, og får med seg Erlend Grønvold og Stian Torset som vara. Johansons nye makker, Cora Jensen, får med seg Anni Karin Rambek og Lise Carlsen som vararepresentanter. Valgoppslutningen i styrevalget var 13,5 prosent.

— Utrolig kjekt, sier Johanson.

— Det er en del år siden en student ble gjenvalgt, så det viser at studentene tror på Coras og mitt prosjekt, sier han.

Også for styrekandidatene har valgkampen vært digital. Johanson har vært aktiv, men sier han har savnet å møte studenter fysisk.

— Jeg kan avsløre at Facebook nå nekter meg å sende melding til nye mennesker. Så jeg har vært aktiv. Men man sitter jo i sitt eget ekkokammer, så det hadde vært hyggelig å kunne møtes.

Johanson har tidligere sagt at han mener det viktigste det kommende året er å få i havn en del saker i universitetsstyret. Både rektoratet og styremedlemmene går inn i sitt siste år.

Powered by Labrador CMS