Vestre forsvarer Ocean Space Centre-brems

En eksplosjon i byggekostnadene gjør det nødvendig å se på planene for Ocean Space Centre på nytt, mener næringsminister Jan Christian Vestre (Ap).

Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) under den muntlige spørretimen på Stortinget. NTB

I spontanspørretimen på Stortinget onsdag ble Vestre utfordret på flere kutt i bevilgningene til forskning og innovasjon i revidert nasjonalbudsjett.Regjeringen har blant annet satt byggingen av havforskningssenteret Ocean Space Centre i Trondheim på pause og kuttet bevilgningene til senteret med 405 millioner kroner.Vestre lover for sin del at senteret skal bygges.

– Det er et prosjekt som vi skal realisere, vi vil realisere det, vi har jobbet for det i opposisjon, vi kommer til å jobbe for det i posisjon, sa han.Når prosjektet settes på pause, er det ifølge Vestre for å gjennomgå planene på nytt i en situasjon der materialkostnadene «eksploderer», samtidig som norsk økonomi står i fare for å bli overopphetet.

– Og det vil få konsekvenser for framdriften.Høyres stortingsrepresentant Linda Hofstad Helleland var for sin del kritisk, og kritiserte også regjeringen for å skape uro om Forskningsrådet.

– Dette vil svekke norsk innovasjonsevne og konkurransekraft, som er helt avgjørende for bedriftene nå. Det viser en manglende forståelse for betydningen av forskning, for utviklingen av ny grønn næring, det regjeringen gjør nå, sa hun.

Powered by Labrador CMS