norsk studentorganisasjon

— Vi er skuffet over Hurdals­plattformen

NSO-leder Tuva Todnem Lund ser frem til å samarbeide med Ola Borten Moe, men er tydelig på at NSO ikke er kjempehappy med Hurdalsplattformen.

Her er Tuva Todnem Lund avbildet i forbindelse med aksjonen for økt studiestøtte utenfor Stortinget i forrige uke. Nå forteller hun at NSO er skuffet over Hurdalsplattformen.
Publisert

Leder i Norsk Studentorganisasjon (NSO), Tuva Todnem Lund, sier til Khrono at NSO hadde forventet mer av Hurdalsplattformen.

— Plattformen leverer på noen av innspillene vi har kommet med i forkant, men etter en totalvurdering må vi si at vi er skuffet, sier Lund.

— Studiestøtten må økes

På spørsmål om hva som skuffer mest, nevner studentlederen blant annet ordlyden i det som har med studiestøtte å gjøre.

Tuva Todnem Lund overrakte denne kaken til forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe på torsdag.+

— Det står at de skal gjennomgå studiestøtten, men det står ingenting om hva de ønsker å få til. Begge partiene gikk til valg på å øke kjøpekraften til norske studenter, Senterpartiet ved å øke studentenes kjøpekraft, og Arbeiderpartiet ved å øke studiestøtten. Å gjennomgå studiestøtten hjelper ikke på kjøpekraften til studentene. Studiestøtten må økes, kommer det fra Lund.

Hun mener at den samme ordlyden er gjennomgående i hele plattformen.

— Det står at de skal trappe opp studentboligbyggingen med mål om 3000 bygde boliger i året, men ingenting om hvordan de har tenkt å gjøre det, her blir det spennende å se hvordan det skal følges opp.

— Det står heller ingenting om oppgradering av gamle bygg, det anser vi som helt nødvendig for å øke dekningsgraden på studentboliger. Samtidig skal det understrekes at det er positivt at de ønsker å bygge flere boliger, sier Lund.

— Et veldig rart punkt

Om punktet der det heter at den nye regjeringen skal greie ut lovfesting av om nedleggelse av studiesteder og avvikling av sentrale profesjonsfag ikke er noe som skal kunne avgjøres av styret ved institusjonen alene, men som må behandles av Stortinget, har Lund følgende innspill:

LES VIDERE ETTER ANNONSEN

FÅ NYHETER PÅ MOBILEN
Last ned Khrono-appen!

Download on the App Store Tilgjengelig på Google Play

— Det er et veldig interessant og veldig rart punkt. Det er skremmende om det er politikerne som skal ta disse avgjørelsene alene, på bekostning av autonomien til institusjonene, sier Lund.

— Hva er det mest positive med Hurdalsplattformen?

— Vi er veldig glade for at heltidsstudenter med barn under 16 år skal prioriteres, og motta studiestøtte i 12 måneder. Dette er en sak vi har kjempet mye for, så det er positivt at de har lyttet til det. Det er også veldig bra at de ønsker å styrke det psykiske helsetilbudet til studentene, svarer Lund.

— Hva tenker dere om Ola Borten Moe som forsknings- og høyere utdanningsminister?

— Vi ser frem til å samarbeide med Ola. Vi gleder oss til å se hva han leverer, og så håper vi at departementet vil prioritere å ha en god dialog med NSO og medlemslagene våre, avslutter Lund.

Powered by Labrador CMS