boligkrise

Vil bygge flytende studentboliger: — En åpenbar løsning

— Det handler bare om å tørre å tenke nytt. Det gjelder for oss som utviklere, men også for politikere og de som styrer reguleringsplanene, sier Ingvar Straume i AquaDemica.

Slik ser Ingvar Straume og de andre utviklerne for seg at de to flytende studentboligkompleksene ved Vippetangen kan komme til å se ut.
Publisert Oppdatert

— Det er et desperat behov for studentboliger. Det ønsker vi å gjøre noe med, sier Ingvar Straume til Khrono.

Straume er administrerende direktør i firmaet AquaDemica AS, som nylig har lansert planer om å bygge to enorme flytende studentboligkomplekser ved Vippetangen i Oslo.

Det var Universitas som omtalte planene først. Senere har også VG kastet seg på saken.

— Skal man bygge på land er det gjerne lange reguleringsprosesser, og man snakker gjerne om et hundreårsperspektiv. Bygger man på land, vil det ta atskillig kortere tid å realisere planene, sier Ingvar Straume til Khrono.

Han har med seg Eystein Lyche, Erik Lystad og Peter Johanson som medutviklere av de nye planene.

15. august stod 3400 studenter fortsatt på venteliste for bolig hos Studentsamskipnaden SiO i Oslo og Akershus, ifølge Universitas.

— Ingen teknologisk månelanding

Tall fra Norsk studentorganisasjons (NSO) studentboligundersøkelse viser en nedgang i antall boliger sammen med en økning på rundt 60.000 flere studenter de siste ti årene. Mangelen på boliger for studenter er et av de største problemene dagens studenter møter på.

— Å bygge på sjøen er en åpenbar løsning på problemet, sier Straume. Han fortsetter:

— Dette er ingen teknologisk månelanding. Det handler bare om å tørre å tenke nytt. Det gjelder for oss som utviklere, men også for politikere og de som styrer reguleringsplanene.

De planlagte studentboligkompleksene ved Vippetangen i Oslo kan ha en kapasitet på opptil 1000 personer per «skip».

Straume og resten av utviklergjengen mener det hele kan bygges på bare to år, og at det kan være innflytningsklart innen tre år.

Selve bygget skal produseres ved et verft i Kina og seiles opp til Norge med samme type tung-fraktere som brukes i Off-Shore-industrien, opplyser selskapet, skriver VG.

SiO er positive

Studentsamskipnaden i Oslo (SiO), opplyser til avisen at de har hørt om ideen, men at de ikke kjenner detaljene.

— Vi ser uansett positivt på kreative tilnærminger til å skaffe egnede tomter til studentboliger, og vil følge prosjektet med interesse, sier administrerende direktør i SiO, Andreas Eskelund.

Ingvar Straume er klokkeklar i svaret på spørsmålet om han tror at prosjektet er realiserbart.

— Ja! Selvfølgelig er det realiserbart. Vi har skikkelig troen på dette. Selvsagt vil det være noen snubletråder på veien, men at dette kommer før eller siden, er vi helt sikre på. Om det kommer først i Oslo eller et annet sted i landet, vet vi ikke. Men at det kommer, det vet vi med sikkerhet sier Straume til Khrono.

Powered by Labrador CMS