LÅNEKASSEN
Vil du ha mer stipend? Da bør du reise hit
Lånekassen deler ut mer stipend hvis du studerer i disse seks landene.
Tar du hele eller deler av utdanningen din i Brasil, India, Kina, Japan, Sør-Korea eller Sør-Afrika, kan du håve inn ekstra stipend.
Da blir det nemlig lagt til 4277 kroner i ekstra stipend hver måned. Allerede for studieåret 2022—2023 var dette ekstrabeløpet innført, skriver Lånekassen i en pressemelding.
Strategisk viktige land
Ordningen er et tiltak for at flere studenter skal velge å dra til det kommunikasjonsdirektør Anette Bjerke i Lånekassen kaller strategisk viktige samarbeidsland for Norge.
— Det er ønske om at flere skal velge å studere i disse landene. Det ekstra stipendet er ment å bidra til å rekruttere og er med på å gjøre utlandsopphold mulig, sier Bjerke.
Totalt kan man få over 42.000 kroner ekstra av å dra til disse landene, og det kommer i tillegg til det vanlige studielånet. Basislånet for en student er i dag 137.907 kroner, og øker til 151.690 kroner neste år.
Blir ikke omgjort til lån
Stipendet blir ikke behovsprøvd. Det vil si at det ikke blir omgjort til lån selv om man for eksempel har inntekt eller formue over Lånekassens grenser.
I utgangspunktet står også Russland på listen, men på grunn av krigen blir det ikke gitt støtte til oppstart av nye studier på nåværende tidspunkt.
Rundt 850 nordmenn befinner seg i dette studieåret i ett av de utvalgte samarbeidslandene. De fleste er utvekslingsstudenter som har et utenlandsopphold som en del av en norsk grad.
— Vi håper det ekstra stipendet kan bidra til at flere nordmenn vurderer å studere i disse landene. Utenlandsstudier gir nyttige erfaringer i form av blant annet språkkunnskap og kulturforståelse, og det kan være et fortrinn når man senere skal ut i arbeidslivet, sier Bjerke.
Nyeste artikler
Magne Haakstad (1942-2024)
Det hellige tallet tre i doktorgradsløpet
Får stipendiatar som fuskar like streng straff som andre studentar?
Forskningsetiske utvalg føler seg overkjørt. — Bør tenke seg om
Hevdet hun var utdannet ingeniør — dømt for dokumentfalsk
Mest lest
Dag O. Hessen innklaget til forskningsetisk utvalg
For fem år siden vant han nobelprisen. Nå er 13 av artiklene hans trukket
Om min «plagiering» og bruk av egen tekst
Realnedgang for universiteter og høgskoler, mer til fagskoler
Ny rangering: Disse rektorene leder Nordens beste universiteter