LÅNEKASSEN

Vil du ha mer stipend? Da bør du reise hit

Lånekassen deler ut mer stipend hvis du studerer i disse seks landene. 

Rio de Janeiro med Jesus-statuen i forgrunnen
Rio de Janeiro i Brasil. Reiser man hit for å studere, kan man få mer studiestipend.
Publisert

Tar du hele eller deler av utdanningen din i Brasil, India, Kina, Japan, Sør-Korea eller Sør-Afrika, kan du håve inn ekstra stipend.

Da blir det nemlig lagt til 4277 kroner i ekstra stipend hver måned. Allerede for studieåret 2022—2023 var dette ekstrabeløpet innført, skriver Lånekassen i en pressemelding. 

Strategisk viktige land

Kommunikasjonsdirektør Anette Bjerke i Lånekassen håper å inspirere flere studenter til å dra på utveksling til det som er viktige samarbeidsland for Norge fremover.

Ordningen er et tiltak for at flere studenter skal velge å dra til det kommunikasjonsdirektør Anette Bjerke i Lånekassen kaller strategisk viktige samarbeidsland for Norge.

— Det er ønske om at flere skal velge å studere i disse landene. Det ekstra stipendet er ment å bidra til å rekruttere og er med på å gjøre utlandsopphold mulig, sier Bjerke. 

Totalt kan man få over 42.000 kroner ekstra av å dra til disse landene, og det kommer i tillegg til det vanlige studielånet. Basislånet for en student er i dag 137.907 kroner, og øker til 151.690 kroner neste år. 

Blir ikke omgjort til lån

Stipendet blir ikke behovsprøvd. Det vil si at det ikke blir omgjort til lån selv om man for eksempel har inntekt eller formue over Lånekassens grenser.

I utgangspunktet står også Russland på listen, men på grunn av krigen blir det ikke gitt støtte til oppstart av nye studier på nåværende tidspunkt. 

Rundt 850 nordmenn befinner seg i dette studieåret i ett av de utvalgte samarbeidslandene. De fleste er utvekslingsstudenter som har et utenlandsopphold som en del av en norsk grad.

— Vi håper det ekstra stipendet kan bidra til at flere nordmenn vurderer å studere i disse landene. Utenlandsstudier gir nyttige erfaringer i form av blant annet språkkunnskap og kulturforståelse, og det kan være et fortrinn når man senere skal ut i arbeidslivet, sier Bjerke. 

Powered by Labrador CMS