Geilo

Vintersportsstedet Geilo vil bli utdanningssentrum

Både Universitetet i Sørøst-Norge og Norges Handelshøyskole er med på utdanningsplanene på Geilo.

Turiststedet Geilo vil ta imot flere studenter på fagskoler. Utsikt mot Geilo sentrum og Geilotoppen.
Publisert

Det er lokalavisen Hallingdølen som skriver om utdanningsplanene til Geilo. Planen involverer blant annet dobling av antall plasser på Norges toppidrettsgymnas (NTG), men også fagskolene i området skal ta imot flere studenter.

Det er 2492 innbyggere som bor på Geilo, i Hol kommune. Det populære turiststedet, spesielt på vinteren, kan ifølge lokalavisen få 300 studenter i 2030, dersom alle planene de har om utdanning gjennomføres.

Bygda har allerede en lang tradisjon med NTG Geilo, der flere av Norges største vintersporthelter har vært elever, men de siste årene har fagskoler og studenter også inntatt Geilo.

I 2020 åpnet Norsk Reiselivfagskole opp dørene på Geilo. Skolen er en del av Fagskolen i Viken. Sistnevnte starter opp med helsefaget observasjons- og vurderingskompetanse som kan tas på Geilo. I tillegg skal Norsk Reiselivsfagskole nå starte opp to nye linjer.

En av dem heter øl, mjød og sider.

– Studiet er unikt i Norden, og samler stor interesse i bransjen, sier administrerende direktør i Geilogruppen, Roger Espeli, til Hallingdølen.

Hotell- og eiendomsselskapet er en av aktørene som er med på prosjektet. Avisen skriver at det også er planer i utvikling sammen med Universitetet i Sørøst-Norge og Norges Handelshøyskole.

Powered by Labrador CMS