Krigen i Ukraina

Vurderer å gi ukrainske utvekslingsstudenter fast studieplass

Flere universiteter i Norge ser nå på muligheten for å tilby ukrainske utvekslingsstudenter permanent studieopphold sånn at de kan få fullført utdanningen.

Universitetet i Bergen har ni ukrainske utvekslingsstudenter. Nå vurderer rektor Margareth Hagen å gi de fast studieplass.

Et av universitetene som undersøker muligheten for permanent studieopphold, er Universitetet i Bergen (UiB).

Til Bergens Tidende (BT) opplyser UiB-rektor Margareth Hagen at det gjelder ni ukrainske utvekslingsstudenter ved universitetet.

Direktør for organisasjon og infrastruktur Bjørn Haugstad ved NTNU opplyser til BT at de har seks ukrainske studenter hos seg.

Ved Universitetet i Tromsø er det 13 ukrainske studenter, opplyser prorektor for utdanning, Kathrine Tveiterås. Begge bekrefter at permanent studieopphold er noe som diskuteres med Kunnskapsdepartementet.

Forsøker å finne løsninger

I en epost til avisa skriver forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp) at de vil forsøke å finne løsninger på studentenes utfordringer.

– Først og fremst er det viktig for oss å få et best mulig bilde av hva disse utfordringene går ut på helt konkret, og deretter vil vi i samråd med andre departementer se på hvilke handlingsalternativer vi har, opplyser han.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS