God sommer med Khrono!

Førsteamanuensis Åsmund Hermansen på OsloMet skal tilbringe ferien på Dovrefjell, med to hester og masse bøker. Foto: Privat

Førsteamanuensis vant i yrkeslotto

Min sommerselfie. Åsmund Hermansen gleder seg til å slippe unna sin egen iver etter å sette i gang nye ting i ferien. I fjor ga denne iveren ham utmerkelsen Årets underviser på OsloMet.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Førsteamanuensis Åsmund Hermansen på OsloMet føler at han har vunnet i «yrkeslotto». Han synes kombinasjonen av forskning og undervisning er helt fantastisk og anbefaler statsråd Iselin Nybø å legge til rette for mer studentaktive læringsformer, dialogpreget undervisning, og læringsformer som legger til rette for individuell læring.

Hva håper du aller mest å slippe unna i ferien, og hvorfor?

Mine egen iver etter å hele tiden skulle sette i gang med ett eller annet på den lange lista over alt jeg gjerne skulle gjort. Den beste ferien er å leve rolig og ikke hele tiden skulle gjøre noe.

Hva er ditt beste klimatiltak i år?

Skal tilbringe hele sommeren på Dovrefjell. Godt for klimaet og balsam for sjelen.

Hva ville du ha brukt en robot til, hvis du fikk en?

Fakta

Åsmund Hermansen

Alder: 36

Fødested: Oslo, men oppvokst med utsikt over Mjøsa – så Hedmarking i hjerte.

Bosted: Lillestrøm

Stilling/studie: Førsteamanuensis ved Institutt for sosialfag, OsloMet. Årets underviser på OsloMet i 2018.

Jeg skulle gjerne hatt en robot som skrev ned alle ideene jeg får og som kunne gitt meg en tilbakemelding på hvilke jeg bør forfølge og hvilke jeg bør droppe, gitt alt som skal til for å sette de ut i liv.

Hvis du kunne valgt karriere helt på nytt, hva ville du valgt?

Hhhhhmmmm, vel jeg føler virkelig at jeg har vunnet i «yrkeslotto» så jeg tror jeg ikke ville valgt noe annet. Det ligger ingen plan bak der jeg er karrieremessig i dag. Jeg har bare grepet hver mulighet jeg har fått og med en god porsjon tilfeldigheter har jeg fått en helt fantastisk jobb. Kombinasjonen av undervisning og forskning er helt fantastisk!

Hva er du mest fornøyd med å ha oppnådd siste år?

Jeg la om undervisningen i statistisk analyse til omvendt klasserom – det føltes som et risikoprosjekt, men fungerte utrolig bra! Når studentene opplever faglig mestring har jeg det helt topp på jobb!

Hva skal du la deg underholde av i sommer?

Vi skal ha med to hester på fjellet og masse bøker – det skal bli helt topp!

Du får Iselin Nybø på overraskende sommerbesøk. Hva ville du snakket med henne om?

Jeg ville snakket om behovet for å heve pedagogikken i høyere utdanning. Mitt inntrykk er at det er mye å gjøre når det kommer til å ta i bruk andre læringsformer enn tradisjonelle forelesninger. Jeg tror vi med relativt enkle grep kunne lagt til rette for mer studentaktive læringsformer, dialogpreget undervisning, men kanskje aller viktigst – læringsformer som legger til rette for individuell læring.

Bør vi ha flere eller færre universiteter om 10 år?

I min verden er det ganske irrelevant om det er universiteter eller høgskoler – det viktigste er kvaliteten på utdanningen vi tilbyr og forskningen vi leverer.

Hva tenker du er de viktigste debattene i akademia de neste årene?

Organisering av sektoren vil nok bli en viktig debatt, men også hvordan vi best mulig skal tilpasse oss endringer i arbeidslivet og samfunnet forøvrig. Jeg hadde ønsket at vi i større grad reiste en debatt om pedagogikken i høyere utdanning og hvordan vi kunne oppnå best mulige læringsresultater (men det er en kjepphest jeg har....om det blir en spesielt viktig debatt gjenstår å se).

I hvilken grad er det ytringsmot på norske universiteter og høgskoler?

Min opplevelse er at det er mye debatt og ytringsmot – utover det har jeg ikke tenkt så mye på akkurat det.

Hva gleder du deg mest til i sommer?

Ri i fjellet, lese bøker og leve roligere enn jeg vanligvis gjør – det skal bli herlig!

Powered by Labrador CMS