forskningsrådet

87 har søkt om sluttpakke i Forskningsrådet

Det er gode muligheter for at Forskningsrådet unngår oppsigelser etter at 87 ansatte har søkt om sluttpakke.

5/24/22. . Mari Sundli Tveit, direktør i Norges forskningsråd.
Publisert Oppdatert

Kutt over statsbudsjettet gjør at Forskningsrådet må spare penger, og administrerende direktør Mari Sundli Tveit har tidligere varslet at de må nedbemanne 80 til 100 årsverk.

De drøyt 460 ansatte har kunnet søke om sluttpakker, og søndag gikk fristen ut. I alt har 87 personer søkt om sluttpakke, opplyser Mari Sundli Tveit til Khrono.

Dette inkluderer 27 som søkte før jul, som Khrono har fortalt om. Forskningsrådet satte nemlig to søknadsfrister, én 16. desember og en 8. januar.

Lover rask avklaring

I en skriftlig kommentar opplyser Mari Sundli Tveit at de nå skal behandle søknadene som er kommet inn. Endelig tall for hvor mange som får innvilget sluttpakke, vil være klart 15. januar.

— Det er viktig for organisasjonen å få avklaring om eventuelt behov for ytterligere nedbemanning så raskt som mulig. Vi gjør nå grundige beregninger og vurderinger og vil tilstrebe å unngå styrt nedbemanning. I løpet av den neste uken vil vi ha oversikt over de faktiske kostnadene for sluttpakkene og de fremtidige personalkostnadene. Vi vil komme tilbake med mer informasjon så raskt som mulig.

— Uventet mange

Tillitsvalgt Lillian Margrethe Baltzrud i Forskerforbundet tror dette betyr at Forskningsrådet slipper oppsigelser.

— Det er et uventet høyt antall. På den ene siden er det jo en god nyhet, for det betyr at man høyst sannsynlig unngår styrt nedbemanning. På den andre siden betyr det at man mister så mye god kompetanse veldig fort. Ikke minst gode kolleger man har jobbet med i mange år. Så det er ambivalent.

Hun tror ikke man kan si om man unngår oppsigelser før etter regjeringens budsjettkonferanse i mars.

— Men med et så høyt antall, tenker jeg vi er på god vei til å slippe dette, sier hun.

Under budsjettkonferansen vil Forskningsrådet få vite om det kommer ytterligere kutt i virksomhetsbudsjettet deres.

Powered by Labrador CMS