Fatema Al-Musawi går heller for nestledervervet. Foto: Amanda Schei

Al-Musawi trekker kandidaturet sitt

#LMNSO. Fatema Al-Musawi fikk innstilling med dissens på vervet som fag- og læringsmiljøansvarlig. Nå trekker hun seg fra det valget og utfordrer heller på nestleder.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fakta

Valgkomitéens innstilling til arbeidsutvalget i NSO 2019

Leder:

Marte Øien – innstilt med dissens

Susann Andora Biseth-Michelsen – mindretallets dissens

Nestleder:

Felipe Garcia – enstemmig innstilling

Fag- og forskningspolitisk ansvarlig:

Christina Eide – enstemmig innstilling

Fag- og læringsmiljøpolitisk ansvarlig:

Fatema Al-Musawi – innstilt med dissens

Julie Iversen – mindretallets dissens

Velferds- og likestillingsansvarlig:

Fam Karine Heer Aas - enstemmig innstilling

Internasjonalt ansvarlig:

Stian Skarheim Magelssen - enstemmig innstilling

Tønsberg (Khrono): To av vervene i neste års arbeidsutvalg fikk valgkomitéens innstilling med dissens, altså at mindretallet i valgkomitéen ville ha en annen kandidat sterkt nok til å stille seg opp mot med resten.

Jeg har hatt gode samtaler med mange, inkludert noen av de andre kandidatene, og jeg har bestemt meg for at jeg vil gå 100 prosent inn for nestledervervet

Fatema Al-Musawi

Fatema Al-Musawi fikk flertallet i valgkomitéens innstilling som fag- og læringsmiljøansvarlig mot Julie Iversen, selv om hun opprinnelig stilte til vervet som nestleder.

Til Khrono torsdag kveld sier Al-Musawi at hun offisielt trekker sitt kandidatur til fag- og læringsmiljøansvarlig og heller stiller til nestleder, og kun til dette vervet, slik hun opprinnelig gjorde. Hun utfordrer dermed Felipe Garcia, som fikk valgkomitéens enstemmige støtte.

Al-Musawi sier at hun har lyst til å jobbe med organisasjon, sentralstyret og medlemslagene og at hun ikke tror hun vil få samme mulighet til dette om hun er fag- og læringsmiljøansvarlig, som hvis hun er nestleder.

— Men du sa ja til innstillingen fra valgkomiteen?

— Ja, det gjorde jeg. Jeg ble litt tatt på senga da de ringte. Jeg trodde da at dette ville være helt riktig. I ettertid har jeg imidlertid hatt gode samtaler med mange, inkludert noen av de andre kandidatene, og jeg har bestemt meg for at jeg vil gå 100 prosent inn for nestledervervet, sier hun til Khrono.

Det andre vervet som fikk delt innstilling var ledervervet.
Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS