Høgskolen i innlandet

Anbefaler å slå sammen film, spill og tv i ett fakultet

Dekanene anbefaler et samlet fakultet for filmkunst, medier og teknologi ved Høgskolen i Innlandet, ifølge ny rapport.

Dekanene ved Filmskolen og Fakultet for audiovisuelle medier og kreativ teknologi vil slå sammen fakultetene. Her fra et produksjonsmiljø ved Filmskolen.
Publisert

Dekanene Eli Bø ved Den norske filmskolen og Leif Holst Jensen ved Fakultet for audiovisuelle medier og kreativ teknologi ved Høgskolen i Innlandet anbefaler å slå sammen de to fakultetene.

Slik vil de samle miljøene innen film, spill og TV-produksjon.

Filmskolen er høgskolens minste fakultet i dag, mens  Spillskolen og TV-skolen er del av Fakultet for audiovisuelle medier og kreativ teknologi.

– Sammen utgjør de tre skolene et av de største og sterkeste fagmiljøene innen kunstnerisk og praktisk-estetisk utdanning på mediefeltet i Norden. Sammen vil vi stå bedre rustet til å møte forventningene og behovene i en bransje i stadig endring, sier de to dekanene i en nyhetssak på høgskolens nettside.

Før en endelig anbefaling skal leveres til styret ved Høgskolen i Innlandet, skal  dekanenes rapport om saken nå på høring fram til 15. august.

Nye utfordringer

Dekanene påpeker at tidligere utredninger har konkludert med videreføring av to fakulteter, men de sier at de tre skolene står overfor nye utfordringer: Film- og medielandskapet og teknologien har endret seg dramatisk og tilbudet av film- og medieutdanninger er mye bredere enn før. 

— Spillskolen som nettopp feiret 20-årsjubileum har også utviklet seg til et sterkt fagmiljø med kompetanse som er relevant både for film- og tv-studentene. Spillteknologi og virtuell produksjon er viktige brobyggere, sier dekanene. 

I det nye fakultetet ønsker de å ha tre autonome skoler: Den norske filmskolen, Den norske TV-skolen og Den norske spillskolen. 

Entusiasme og uenighet

De viser også til at regjeringen har varslet trangere økonomiske rammer for kunstfaglige og praktisk-estetiske utdanninger gjennom Utsynsmeldingen. 

– Vi har møtt entusiasme og spennende visjoner for de faglige synergiene som kan oppstå mellom de tre skolene, men også uenighet rundt forslaget om sammenslåing. Vi har konkludert med at et nytt felles fakultet vil gi det beste grunnlaget for å videreutvikle relevant utdanning og forskning og samarbeidet mellom de eksisterende skolene, sier Eli Bø og Leif Holst Jensen. 

Rektor Peer Jacob Svenkerud sier at målet har vært tettere samarbeid mellom skolene.

– Høgskolen i Innlandet ønsker å satse på de audiovisuelle utdanningene og de nåværende dekanene ble ansatt med et mandat om å skape et tettere samarbeid mellom Filmskolen og Fakultet for audiovisuelle og kreativ teknologi (AMEK), sier han.

Powered by Labrador CMS