Anne Borg trakk det lengste strået i kampen om rektorjobben på NTNU etter Gunnar Bovim. Foto: Siri Øverland Eriksen

Anne Borg er ny rektor ved NTNU

Rektor. Både UiB-rektor Dag Rune Olsen og intern kandidat Anne Borg var innstilt til rektorjobben på NTNU. Borg trakk det lengste strået.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I et ekstraordinært styremøte fredag ettermiddag ble Anne Borg ansatt for de neste fem og et halvt årene. Det skriver Universitetsavisa.

Styret hadde ifølge den samme avisen to innstilte kandidater å velge mellom: rektor ved Universitetet i Bergen, Dag Rune Olsen og intern kandidat Anne Borg. En tredje ikke offentlig kjent kandidat, som også var med i finaleheatet, trakk kandidaturet sitt i siste liten.

Borg har vært konstituert i stillingen etter Gunnar Bovim kunngjorde at han trakk seg fra jobben i august.

Borg var på forhånd innstilt øverst, opplyser avisa. Innstillingen fikk sin tilslutning fra styret.

Ansettelsen skjer etter en lengre prosess i høst. Ti søkere ble til tre, der den ene var nåværende Universitetet i Bergen-rektor, Dag Rune Olsen. Siste søker i finaleheatet var unntatt offentligheten.

Anne Borg (61) er tidligere prorektor for utdanning ved NTNU. Borg er fysiker utdannet ved tidligere NTH og har også vært dekan på Fakultet for naturvitenskap før hun ble prorektor i 2017.

Khrono skrev allerede i august i år at Anne Borg var favoritten til rektorstillingen etter Gunnar Bovim.

— Gleder seg

I en pressemelding sier Borg at hun gleder seg til å ta fatt på oppgaven.

— NTNU har et flott samfunnsoppdrag og en fantastisk visjon; Kunnskap for en bedre verden. Som rektor er det min fremste oppgave å bidra til å realisere den visjonen, sier hun, og fortsetter:

— Nå er vi i gang med å utvikle fremtidens teknologistudier og fremtidens studier innenfor de humanistiske og samfunnsvitenskapelige fagene. Dette henger nøye sammen, for vi trenger både spisskompetanse og tverrfaglige tilnærminger for å bidra til en bærekraftig global utvikling.

— Står overfor store oppgaver

Styreleder ved NTNU, Svein Richard Brandtzæg, påpeker at NTNU står overfor store oppgaver framover.

— NTNU er en sentral aktør i å videreutvikle velferdsstaten og bidra til en mer bærekraftig verdiskaping, både nasjonalt og internasjonalt. Samtidig er det er viktig å fortsette arbeidet med full kraft med å hente ut gevinstene av fusjonen, og å utvikle en campus for fremtiden. Som styreleder er jeg veldig trygg på at Anne Borg er rett person til å lede organisasjonen i dette arbeidet, sier Brandtzæg i pressemeldingen.

(Saken er oppdatert kl 20.03 med at Dag Rune Olsen ved Universitetet i Bergen også var innstilt som ny rektor ved NTNU).

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS