Da statsminister Erna Solberg var på rundtur til Helgeland og Trøndelag ble hun møtt av protester mot sykehusnedlegging og reaksjoner på planene om å legge ned utdanningen på tidligere Høgskolen i Nesna, i dag Nord campus Nesna. Foto: Jill-Mari Erichsen, Helgelendingen

Campus Nesna er gjenåpnet

Nord universitet. Verneombudet på Campus Nesna opphevet stengingen av studiested Nesna fredag klokken 14.00. Arbeidsplassen er åpen i dag og folk er på jobb.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Verneombudet på Nord universitet campus Nesna, Gary Hoffman, forteller til Khrono mandag at arbeidsplassen campus Nesna nå er åpnet.

Han sier at verneombudene har krevd at bedriftshelsetjenesten er til stede og at de er det mandag.

Fakta

Nord-vedtak 26. juni

Konstituert rektor på Nord universitet, Hanne Solheim Hansen presenterte sin rapport onsdag 24. april.

Rapporten foreslår at dagens ni studiesteder gjøres om til to campuser, tre studiesteder og to utdanningssteder med nett- eller samlingsbaserte tilbud.

Forslaget fra rektor Solheim Hansen om studiestedsstruktur ble behandlet første gang i Nord universitets styre 30. april. Rapporten er nå sendt på høring.

Høringsperioden for rapporten er fra 3. mai til 15. juni. Så vil universitetsstyret få saken til endelig behandling og vedtak i sitt møte 26. juni.

Hvis informasjonen Khrono gir meg stemmer så ser det for meg ut til at saken løst, og da er det ikke behov for at vi går inn i saken lenger.

Johan Furebotten

— Verneombudene har også sagt at vi kan komme til å stenge igjen, hvis situasjonen for de ansatte igjen blir dramatisk og tiltak ikke blir fulgt opp, men i dag er Nesna som arbeidsplass åpen, legger Hoffman til.

Ledelsen ved Nord universitet bekrefter til Khrono at de har sendt en skriftlig henvendelse til arbeidstilsynet fredag ettermiddag, samtidig er de informert om at de ansatte ved Nesna er tilbake på jobb mandag.

— Saken løst lokalt er det beste

Johan Furebotten er tilsynsleder ved Arbeidstilsynet i Nordland. Han forteller at de enda ikke har mottatt henvendelsen fra ledelsen ved Nord universitet.

— Men hvis det du nå sier stemmer; at campus Nesna er gjenåpnet og at folk er på jobb, så betyr det jo at man har funnet en lokal løsning på situasjonen og det er det aller beste, sier Furebotten.

— Men selv om arbeidsplassen er åpnet kan det være aktuelt for dere å se på saken?

— Jeg må ta forbehold om at den informasjonen Khrono presenterer meg er korrekt, men hvis det stemmer så ser det for meg ut til at saken løst, og da er det ikke behov for at vi går inn i saken lenger, sier Furebotten til Khrono.

Stengte campus Nesna onsdag 22. mai

Det var onsdag 22. mai at Gary Hoffman, verneombud ved Nord universitet på campus Nesna, sendte ut en melding der han informerte om at han stanset alt arbeid med øyeblikkelig virkning på campus Nesna.

Bakgrunnen er ubesvarte avviksmeldinger sendt til ledelsen ved Nord universitet i tillegg til «en akutt psykisk helsefarlig situasjon». Dette gjelder både faglig og administrative ansatte.

Torsdag ble det gjennomført møter mellom ledelsen og verneombudene som ikke medførte endringer, men verneombudet sier at han fredag opphevet stengingen klokken 14.00.

Samtidig sier ledelsen ved Nord universitet at de var usikre på situasjonen og derfor varslet Arbeidstilsynet.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS