Curt Rice valgte å svare på hvilke forventninger han har til 2019 på engelsk. Foto: Siri Øverland Eriksen

Skal OsloMet delta i den norske offentligheten på engelsk?

Språk. Styret må ta affære, mener Ragnar Audunson ved OsloMet, etter at rektor Curt Rice valgte å svare på Khronos spørsmål på engelsk.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ved årsskiftet hadde Khrono et oppslag der rektorene ved landets universitet og høgskoler i presenterte sine ønsker og visjoner for 2019. Curt Rice valgte å henvende seg på engelsk til den norske offentligheten da han skulle uttrykke OsloMets ønsker og visjoner for det nye året.

Det er rett og slett uhørt. Vi må ha lov til å forvente at storbyuniversitetets leder bruker norsk når han henvender seg til den norske offentligheten.

— 2019 må bli året vi begynne å leve som vi snakker, er overskriften på Khronos oppslag. Om OsloMet skal leve som rektor snakker, dvs. gå inn i en akselerert amerikanisering, er det dårlig nytt for universitetet vårt.

Nå må de ansattes representanter i universitetsstyret ta affære og bidra til at styret slår fast at norsk skal være språket OsloMets ledelse gjør bruk i den norsle offentligheten.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS