— Det synes som om ideen med å omfavne nederlag som en del av prosessen, og ikke gjemme det bort, gir gjenklang hos mange, sier Caitlin Kirby, som frontet nederlagene sine mens hun forsvarte doktorgradsavhandlingen sin. Foto: Privat
— Det synes som om ideen med å omfavne nederlag som en del av prosessen, og ikke gjemme det bort, gir gjenklang hos mange, sier Caitlin Kirby, som frontet nederlagene sine mens hun forsvarte doktorgradsavhandlingen sin. Foto: Privat

Forsvarte doktorgraden i et skjørt laget av avslagsbrev

Doktorgrad. Avslagsbrevene fulgte Caitlin Kirby gjennom arbeidet med doktoravhandlingen. Derfor kledde hun seg like gjerne i dem da hun skulle sette punktum.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Brussel (Khrono): Veien til en akademisk karriere kan være brolagt med avslag. Akkurat der skiller ikke historien til Caitlin Kirby ved Michigan State University seg ut.

Kirbys historie skiller seg ut ved bruken av avslagsbrevene. Da hun tidligere i oktober skulle forsvare doktoravhandlingen sin innen miljøvitenskap, stilte hun i et hjemmelaget skjørt laget av 17 brev med avslag av ulik art, fra universiteter, akademiske tidsskrifter og konferanser.

Kirby forteller til lokalavisa Lansing State Journal at hun tok et søk i egne eposter etter «unfortunately» og «we regret to inform you». De beste brevene ble brettet til vifter og festet til hverandre, nærmest som et plisséskjørt.

Til Khrono sier Kirby at hun valgte å kle seg i skjørtet da hun forsvarte avhandlingen fordi hun ville vise hvordan avvisningene hadde bidratt til avhandlingen.

— Når du skal presentere en avhandling er det gjerne med en forenklet historie som utelater tilbakeslag og problemer du har hatt på veien. Men avslag på stipender, fra konferanser og tidsskrifter, på veien var en del av det som formet den endelige historien, det ville jeg dele, sier hun til Khrono.

Hun forteller at ideen falt på plass etter hvert, hun så bilder av folk som kledde seg i plakater de hadde gjort om til kjoler, og likte kreativiteten. Kirby forteller også at de i møter i forbindelse med avhandlingen jobbet med å normalisere avslag og nederlag underveis som en del av prosessen. Summen av de to tingene ble til skjørtet.

Selve utformingen sier hun var inspirert av den amerikanske komiserien Parks and Recreation, der en av hovedpersonene, Leslie Knope, bærer en brudekjole laget av avisartikler om henne.

Det er en naturlig del av prosessen å bli avvist på veien.

Caitlin Kirby

«You are a badass!!»

Samme dag som hun forsvarte avhandlingen la Kirby også ut et bilde av seg selv på twitter, i kledd skjørtet. Der skriver hun at det er gjort for «å anerkjenne og normalisere nederlag i prosessen».

Meldingen blir fulgt av et skred av støtteerklæringer, som disse:

«This is such a power move».

«You are a badass!! Thank you for sharing this! I just started my PhD and am terrified, and needed to see this. Thank you, and congratulation».

«Congratulations! I'm going through some difficult rejection stuff lately so I was glad to see this».

«wow that skirt is incredible! congratulations».

Kirby sier til Khrono at responsen var langt større enn hun hadde ventet.

Det er en del av livet.

Julie Libarkin

— Det synes som om ideen med å omfavne nederlag som en del av prosessen, og ikke gjemme det bort, gir gjenklang hos mange. Folk har tatt kontakt og sagt at det har hjulpet dem med å takle egne avslag. Å få en så omfattende støtte har også vært til hjelp for meg selv, til å takle nye avslag. Det er jo åpenbart noe mange akademikere, og andre, går gjennom, sier hun.

Lærdom i avslag

Men hvorfor er det så viktig å normalisere dette?

— Det er viktig fordi avslag er en uunngåelig del av mange jobbmessige og kreative prosesser. For å lykkes må du forsøke å gripe mange ulike muligheter og bare fortsette med å kaste deg ut i det. Å normalisere avslag kan hjelpe folk til å anerkjenne det som en del av prosessen i stedet for å bli frustrert og gi opp, de kan lære fra det og kjempe videre, sier Kirby.

Hun får støtte fra egen veileder, professor Julie Libarkin, ved Michigan State University. Libarkin oppfordrer studentene til å søke på hver mulighet de får og mener det ligger lærdom i å takle avslag.

— Det er en del av livet, sier hun til Lansing State Journal.

Hva angår Kirby endte hun med et Fulbrightstipend for forskning på urbant jordbruk.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS